Korkade landstingspolitiker

Så har Kent Ögren och kompani fått kvitto på att de gjort rätt. Tänk att erfarna landstingspolitiker inte förstått att politik är politik och juridik är juridik.

Naturligtvis är landstingsledningens agerande i den här frågan både fel och olämplig. Men risken med
överklagande är alltid att det inte uppfyller de formella juridiska spetsfundigheterna för att fällas och klandras.

Och då blir resultatet som nu. "Titta länsrätten har gett oss rätt" fastän det naturligtvis var hur fel och tokigt som helst.

Och ännu tokigare blir det i ett litet historiskt perspektiv - för då har alla glömt skriverierna men domen står kvar och den kan Ögren vifta med.

(Fast ni är förstås inte "korkade" i allmänhet - det skrev jag bara för att ni skulle läsa det)

Eftersom kommunens biståndshandläggare nu tar helgledigt så har jag inte tid att blogga mer på morgonen. Och det kan nog bli kärvt under helgen också - kanske. På grund av deras helgledighet blir det alltså ingen hjälp från hemtjänsten hemma hos mor och far - trots att personalen på sjukhuset verkligen betonade att det var nödvändigt för mors hemgång. Nu har det dessutom tillstött att far är sjuk också - han som ändå varit en "livlina" mot fallolyckor.

Jag kan ju undra hur hon tänker - nya ordförande för socialnämnden Eva Bergström? Hur skulle det gå om räddningstjänsten tog helgledigt? Skulle det få brinna i 4 dagar då till de kom igen? Och jour finns för tekniska sidan. - vatten och avlopp. Och snöröjning!  Fast här handlar det ju bara om några gamlingars väl och ve förstås.

Trevlig Valborg till er alla!


Kommentarer
Postat av: Ann O Nym

kommunens biståndshandläggare som finns på sunderby sjukhus kan besluta om hemtjänst under tre veckor om den som ska skrivas ut behöver hjälp hemma, sedan har handläggarna, som sitter i kommunens egna lokaler, att under den tiden besluta om den tillfälliga tiden räcker eller om den ska utökas.

2008-04-30 @ 09:26:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback