MÄKTIGT

Mycket medvetet versaler - dagen har genomgående varit just MÄKTIG.

Dra in till stan med bilen klockan 05.30 - bara det är mäktig - om än med små bokstäver. Vilken lagom trafik.

In på expen som ligger i startgropen för att köra igång - kokade (bryggde) en kanna kaffe, tog en kopp och snodde sen tidningarna och promenerade ned till tågstationen.

Sökte plats 62 till jag kom på att det var vagn 62 - platsen var 6.

Läste lokaltidningarna inklusive PT - en halvtimmes uppehåll i Boden gjorde att jag insåg att jag nästa gång faktiskt kan bila till Boden istället för Luleå.

Kommande från urdimmiga Luleå (flyget hade tydligen problem att starta) var det som en dröm att efter Boden få en klarblå himmel, strålande sol och gnistrande vit snö. Hela vägen hela dagen!!

Såg Gullträsk och Murjek - resten av stationerna slumrade jag förbi.

Benny mötte på stationen - vid det vackra stationshuset.

Sen fick jag en timma över att vänta på övriga som var i Aitik. Tillbringades i en husvinkel vid Företagarcentrum i Gällivare. Nästan lika god sol som i Thailand.

Solcellsföretaget oerhört intressant. Sen lunch på Grand Hotel (låter något det) och därefter färd till LKAB.

En timmes föredragning i konferensrummet - och därefter omklädning för gruvtrippen. Jag kände nästan att jag borde backa ur - men....

Och efter 100 meter ned mot gruvan så pratade jag med mig själv. "Om jag kommer levande ur det här så ska jag aldrig mer ner i någon gruva". Fast man vande sig.

Och ett underbart tack till vår fantastiske chaufför och guide Stefan Aspemo.

Och tack till chaufförerna Gunnar och Olle som tog mig helskinnad till Luleå också. Så vi hann lyssna till Jonas Lundström som berättade om gruvsatsningen i Pajala.

En dag och resa till mina rötter - kan undra vilken gruva och hur den såg ut - den som min morfar Gustav Engelbrekt  (Grönborg) arbetade i?

Hem till far och sen hem till mig själv.

Godnatt alla vänner!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback