Ordning och reda

,,,men ingen löning på freda - åtminstone inte nu på fredag.

Fast ordning är det på Kurirens nättidning idag.
André presenterar sig redan tjugo i sju!

Och ordning och reda ska det bli i Tornedalen också - "gränspolis" tillsammans med Finland - deras president har gett klartecken.

Laglöst land ibland - Tornedalen har det sagts - avsaknad av poliser. Fast det verkar laglöst på annat sätt också - åtminstone malmfälten och Kiruna. Valfusk ropar Rantakyrö och gör jämförelser med Mugabe. Han känns dock inte så trovärdig - kanske det som beskrivs i den här artikeln - Nog med hyckleri.

Och apropå Göran Persson som nämns i inledningen av artikeln så läste jag boken Mitt val -min väg eller vad den nu hette. Har ni inte läst den så gör det inte - den var värdelös. Förutom att det mesta blivit känt genom TV så saknade den själ.

Och lite hycklande. SÅ sorgligt att förlora valet - då kunde han inte genomföra den stora tandvårdsreformen han tänkt sig. Bitter var han för det - tror jag det - haft 12 år på sig och inte genomfört den. Men nu behöver Persson ju inte vara bitter så länge till - nu genomförs det av den borgerliga regeringen.

Och apropå "kejsare" så har ju JA-sägaren nr 1 - Karl Petersen redan ropat halleluja till rondellhäst i stål. Nu skriver Tore Johansson att det kanske vore lämpligare med något med sjö och segel. Det rätta vore naturligtvis och kommunledningen hade lite framförhållning och styrde själv. Utsmyckningen i Kultur Hus rondellen hade förstås varit ett utmärkt tillfälle att låta våra konstnärer komma med kreativa ideer i någom form av tävling.

Egentligen inget i tidningarna idag som gjorde mig upprörd eller omtumlad. Så jag övergår till avdelningen gratulationer och gratulerar Patrik Johansson i Norrfjärden. Patrik är pastor och partikamrat till mig och förutom namnsdagen så fyller han 90 år.

Fö sålde jag mitt köksbord igår. Nu har jag nog fått smak för Blocket - ett alternativ för oss som har svårt att slänga. Fast Myrorna är bra och enklare också.

Nu ska jag i alla fall dra mot jobbet.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback