Vet inte!

Först ett tack till Ann o Nym som kommenterat förra inlägget och gett mig råd. Och råg i ryggen att ikväll tala om för sköterskan att vi inte tar hem pappa förrän de fixat hjälp från hemtjänsten. Så nu blir det planeringssamtal på fredag klockan 13.

Om hemtjänsten kommit hem förra onsdagen eller torsdagen så kanske mamma haft hjälp och inte behövt falla heller?

Det vore ju fullständigt korkat att tillintetgöra mammas tillfrisknande genom att hon ska sköta pappa också. Tack vare pacemakern verkar hon ju fått mycket bättre i fötter, vrister och ben. Inga svullnader längre.

Kan undra om det skulle hjälpa andra framöver att anmäla en sån sak. Det verkar onekligen lite luddigt när och för vem vårdplaneringsträffar sker. När mamma hade fallit för så där två år sen - då blev det planeringssamtal och extra hjälp under en begränsad tid. Men då far ungefär samtidigt i tid - blev utskriven efter hjärtbekymmer blev det inte det. Och far var då mindre förmögen att ta hand om sig själv. Jag misstänkte då att det var det vanliga tänket att en man alltid har en kvinna hemma som tar hand om sig - men att det inte fungerar med det motsatta.

Lite arg kan jag ju också bli - att det skulle behöva ta så förtvivlat länge - 10 år kanske - att konstatera att hon behövde en PM - som det kallas på fackspråk.

Fast dagens glädjeämne var Anders som servade hissen. Efter ett detektivarbete fick jag tag i mobilnumret till honom. Då han konstaterat att jag kollat nödstoppet och strömbrytaren konstaterade han bara; jag är hos er inom en timme. Det kallar jag service och entreprenadanda. En Valborgsmässoafton klockan ett då de flesta tjänstemän har ett meddelande om att det är på tjänsteuppdrag och återkommer den 5 maj!!

Fast en stor eloge också till bostadsanpassare Lars Ove Gustavsson som tjänstvilligt sökte fram telefonnumret och som lämnade sitt namn som referens för snabb service.

Anders var hos oss inom en halvtimme och på en kvart så fixade han hissen.

VET INTE!  vad jag tycker - om det är rätt eller fel att sända
Englas begravning i TV? Vet bara att det är så grymt när föräldrar mister sina barn - så alla som tycker att det hjälper i sorgearbetet borde få en TV-sändning.

Och nu vet jag inget mera - än att jag måste sova!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback