Akut slut

Riktigt inspirerande studiecirkel - om Politik i Praktiken - också PiP kallad.

Nu förstår jag varför Thomas lämnade över första träffen till mig. Idel, ädel damer. Fast han borde väl varit tupp där?

Jag är fortfarande lite chockad så jag kan inte antalet deltagare - fast 10 kanske? - än mindre namnen. Fast jag har en lista!

Men när klockan var 20.06 ringde Liliann hemifrån föräldrarna och meddelade att far var på väg till sjukhuset igen. Hon hade förstås tagit alla nödvändiga kontakter - ambulansen var på väg - så jag behövde inte skynda mig.

Och nu är jag tillbak hemma. Jag kom 5 minuter efter ambulansen till sjukhuset  och redan då hade far kvicknat till. Och sen fick vi gå igenom den vanliga proceduren - som mest av allt består av väntan.

Nu är far inlagd på AVA. Ett fantastiskt bemötande med massor med kompetens och empati. Men nog kan jag undra hur mycket mer effektivt det skullle kunna vara om de mer erfarna läkarna stod för akutsjukvården. Och inte att inte tjänstgörande akutläkare hela tiden ska kolla med bakjouren!

Och nog är det väl bra att personalen meddelar att det är mixade rum - herrar och damer i en salig blandning. Far gillar nog läget - men rätten till eget rum hägrar inför en nära förestående ålderdom?

Godnatt!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback