Byråkrat-Karlsson

Moderaterna har börjat bli rena förbudspartiet. Allt obehagligt ska förbjudas - nu är det tiggarna som är illa ute. Mattias Karlsson tycker inte att det är en bra bild av Luleå om det finns tiggare på gatorna. Frågan är vad mer som inte är en bra bild och som ska sopas under mattan?

Och om det är några som vill samla in pengar i vällovligt syfte så ska de måste ansöka om det.

Tänk det var bättre förr - då var man faktiskt tvungen att ansöka för att samla in pengar. Och det tog tid att få ansöka beviljad och det kostade pengar. Vilket var till men för bland annat ungdomar som snabbt reagerade på svältkatastrofer och annat elände ute i världen och som ville hjälpa till att lindra nöden genom att samla in pengar.

Och musikanter som spelar vackert för oss och som har sitt gitarrfodral som insamlingsbössa stör då inte mig. Tvärtom.

Folkpartiet lyckades gå igenom att det inte skulle behövas tillstånd för att samla in pengar. Mindre byråkrati och mer av polisens resurser till annat än tillståndsgivning. Nästan som en moderatslogan väl? Fast det var före de Nya Moderaterna!


Kommentarer
Postat av: Nils - Gustav Ökvist

Jag delar inte din uppfattning Ylva vi ska inte ha tiggare på Luleås gator en stilla undran hur har de haft råd att ta sig hit? Hur har de råd att röka hur har de råd att ha mobiltelefon jag tror inte det är speciellt synd om dessa tiggare. Även om det naturligtvis är att vi var och en inte tvingas att ge dessa något om vi inte vill så anser jag att det är en helt enkelt ömklig syn att de ska finnas tiggare på gatorna i ett land som vårt. Vidare kan man fundera över vrifrån de kommer ja hur långt har de haft råd att åka för att stå och tigga på Luleås gator? Ett förbud mot tiggeri på gator och torg är som jag ser det helt riktigt även om jag är emot förbud så när det blir ett måste så får vi ta även dessa beslut utan att ha någon form av samvetskval.

2008-08-12 @ 17:57:14
Postat av: Ylva Strutz

Man får ta det onda med det goda. Det var snabba ryck när vi folkpartister gick man ur huse för att samla in pengar till Burmas demokratirörelse. Inte fanns det tid för att söka tillstånd.

Förbud i det här fallet löser inte några problem! Och själv uppskattade jag dansken som kom ned från Jokkmokk för att spela för oss under valrörelsen. jag undrar om inte du Nisse också gav honom en slant?

2008-08-12 @ 21:40:42
Postat av: Nils - Gustav Ökvist

Nej Ylva jag har varit med i många valrörelser men aldrig varit med om att någon "Jokkmokks Dansk" har spelat för oss och än mindre gett honom pengar. Sedan tycker jag att visa solidaritet med förtryckta människor är något helt annat än enskildas tiggeri det går inte att göra likhetstecken mellan sådana saker. De enda som får pengar av mej och som spelar på gågatan utanför Smedjan är och förblir frälsningsarmèn och dom gör enorma insatsser utan att de står på knä och tigger

utan den som ger visar de en mycket stor tacksamhet emot. Även fortsättningsvis så är det där jag kommer att skänka pengar till för då vet jag att de kommer behövande till del.

2008-08-12 @ 22:56:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback