Ingen överdrift

Då överdrev jag inte så mycket i alla fall - gårdagens hagelskur har blivit halvsidesnyhet i NSD.

Idag flyter det inte alls när jag ska skriva. Så där halvtama saker. Mycket som är noterbart  - men inte upphetsande - så vilket ska man välja?

Att OA kallar Pär Nuder för "politiskt djur" känns lite annorlunda. Själv får jag dåliga vibbar när jag ser "grabben" - han liknar någon som spelade ss-man i någon serie om nazisttiden, Fast de kan han ju inte rå för. Men vad surt - ledaren finns inte på nätet. Men OA skriver ordagrannt "Han är ett politiskt djur som tänker långsiktigt..."

Men frågan är om Bucht och kompani själva rår för den dåliga betalningsmoralen. De klagar över att företag häftar i skuld till kommunerna - men egentligen gör de ju bara samma sak som kommunerna gjorde mot Ekfors kraft. Gav tusan i att betala när man tyckte det var för dyrt. Svinhugg går igen som bekant.

Inte särskilt representativ känner jag mig för kvinnorna idag. Inte om mallen ska vara att ha Christer Sjögren som drömartist. Men Elsa Lindström - hon är en förebild som en stark kvinna.

Båda tidningarna toppar med samma nyhet idag. En mycket gammal sådan. Förskingringen uppdagades redan 2005. Radio Norrbotten körde också det som nyhet igår - med den hemlighetfullhet som sa att en kvinna i en kommun i Norrbotten. Inte att det var Luleå.

Den här "nyheten" borde på sin höjd fått en notis. Däremot kunde ju vinkligen ha varit att det tagit 3 år från upptäckt till åtal. Pinsamt för rättssamhället - det hade varit fog för rubriker.

Och Per har namnsdag - och Nuder får sig ju tillägnad en ledare som namnsdagspresent idag. Så till alla andra "pellar" vare sig det är med E eller Ä skickar jag ett grattis idag.

9 grader idag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback