Noll koll

"Frånvaro av ljus runt om i Luleå" kan vi läsa om i Kuriren. Jens Engberg medger att kommunen inte har full kontroll på var det lyser och inte lyser.

Nä hos oss i Sunderbyn lyser det ofta när det inte alls behövs. På årets ljusaste dag till exempel och på midsommarafton. Och många övriga dagar också. Vet dock faktiskt inte om vi någonsin behöver klaga över att det inte lyser - möjligen på för få ljuspunkter.

"Starka reaktioner på spårningsförbud" är en annan rubrik idag som sätter känslor i svallning. En ljupunkt är att Beatrice Ask - liksom justitiekanslerna själv - tycker att lagen måste ändras. Men nog är det rena mörket att det ska måsta ta ett helt år.

Läst för en tid sen om några vilsna bärplockare som kunnat återfinnas tack vare deras mobiler. Kommer man nu inte heller att få spåra för att rädda liv? Det måste väl bli konsekvensen?

Att kvinnomisshandel blir "fyllebråk" är då ett rent mörker. Men tyvärr fortfarande ett mönster. Och bör därför påpekas. Han lämnar nu sina politiska uppdrag - frågan är väl om han inte borde lämna brännvinet också?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback