Normen är mannen

Kurirens nättidning har tekniska problem. Men osökt behöver jag gårdagens ledare som inte gillar det här med genusperspektiv. Och då ramlar jag på den här lilla notisen - "Krocke" har funnit i livräddande syfte i 40 år - nu är det äntligen dags för "Krocka" - även kvinnors liv ska anses viktiga.

Herr Gåman vid övergångsställen bär inte kjol - fast såna skyltar finns väl nu?

Exermplen på att mannen är och har varit normen skulle kunna listas hur länge som helst. Lägg till de löneskillnader vars enda orsak är kön och den inkvotering av män till bolagsstyrelser och andra ledande positioner som sker.

Så nog är det befogat med genusperskektivet ända från förskolan. Moderaterna har nog hittat rätt spår i den rapport som beskrivs i ledaren.

Dan Ankarholm har ett långt inlägg på Fria Ord sidan i Kuriren, Kurt-Åke Hammarstedt har i lönndom fixat en enkät som visar att 63% av norrbottningarna gillar storregionen. Nyligen presenterade moderaterna och sjukvårdspartiet en liknande enkät som visade att 80% var emot detsamma. Som man ropar i skogen får man svar - båda enkäterna är förstås vinklade i den riktning frågeställarna önskar svar. Så är det ju bara. Sanningen ligger väl som vanligt mittemellan - men det räcker för ett klart NEJ från norrbottningarna.

NSD upprör idag - fast inte tidningen i sig. Vad sägs om "Förskolebarnens fackliga ballong.släpp". Visst är deras lönekamp värd att stöttas men det är otäckt när de utnyttjar sina "brukare" på detta sätt. Mer hjärnsläpp än ballongsläpp!

På Försäkringskassan hjärnsläpper det ju nu och då. Det måste vara vara systemfel när det kan gå så här. Från att ha haft 65 timmars hjälpbehov i veckan har Försäkringskassan dragit ned till 0 timmar - utan att ens ha besökt vederbörande. Säkert finns det nyanser i det här också - kvinnan i fråga har fått ett antal hjälptimmar via kommunen men det kompenserar uppenbarligen inte till ett värdigt liv.

Våldtäkter upprör med rätta - alltid. Men Herre Gud (väl tillåtet att blanda in honom när det gäller kyrkan) hur klokt är det att börja rota i ett fall som eventuellt ska ha skett för 30 år sen?

30 minuter har jag nu på mig innan jag ska vara hos far. Och hjälpa honom ta reda på limporna han bakat på morgonen innan vi så sen ger oss av till ögonkliniken.

Hörs från jobbet vid 12-tiden. Eftermiddagsskift idag!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback