Snubblande nära egoism

Den blev inte så lyckad - den där metaforen om akvariet. Varje enskilds fisk utveckling ska gå före fiskkollektivets. Och kollektivisten sägs i motsats till individualsten bara bry sig om miljön i akvariet. Risken med Eric Sal(m)grens form av individualism är att det bara blir en fisk kvar faktiskt - den starkaste och glupskaste. Det är nog inte bara snubblande nära - det är egoism Eric beskriver.

Och man behöver inte vara kollektivist för att förstå att miljön är görviktig just för att alla arter ska ha möjlighet att utvecklas och överleva. Sån individualism ska uppmuntras.

Dock slutade min akvariekarriär med att det fanns en fisk kvar i ett 200-litersakvarie. Den bar Jens över till grannarna Rova på Arrendevägen. Vilket väl någon kan göra sig lustig med och dra politiska slutsatser.

Mycket natur på Kurirens ledarsida - "Endast människor kan mördas" - visst har han rätt i sak han GB - men knappast något att uppröras över. Att någon som misshandlat och plågat en katt kallas kattmördare. Fast  Sticket har inte kommit ut på nätet än.

Tandlaget och Tandkliniken - förvirringen är total. Tandlaget som funnits i Hermelinen huset har blivit Tandkliniken och Tandlaget har flyttat till Varvsgatan. Jag bryr mig eftersom det är min tandläkare - Bröms som är kvar i Hermelinenhuset men heter nu Tandklinik. Verkar inte vara någon "normal" avknoppning - vad ligger bakom detta?

Och på Ymer gjorde min pappa rekryten. Om jag nu inte blandar ihop med någon av de andra - men jag tror det stod Ymer på sjömansmössan vi älskade att klä ut oss i. Och jackan med sjömanskrage.

Ingen lär bli chockad om Norge vinner handbollen - de leder just nu med 20-15. Men våra tjejerna gör det bra!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback