Svarta får

Jag vann 3 svarta får igår. På lotteri hos Giffarna. Poslins sådana skänkta av Ögonfröjd.

Och apropå ogonfröjd så kommer jag ihåg att jag nog skrivit något om
Nuder tidigare. För mig har han ett sånt oplitligt utseende - fast det kan ju karl inte lastas för.

Men nu visar det sig att han också är opålitlig gentemot väljarna. I över ett halvår har han inte deltagit ens i det basarbete en riksdagsledamot förväntas utföra. Han har inte deltagit i utskottsarbete och inte heller i någon riksdagsdebatt. Ledarskribenten glider över huruvida han deltagit i någon votering eller ej. Det är en ganska principiellt viktigt fråga. För har han inte gjort det så innebär det att partisystemet faktiskt accepterat hans tilltag. Det måste nämnligen innebära att han varit utkvittad hela tiden.

Skulle vara intressant att höra hur Nuder själv kommenterar det. Fast det är väl enkelt att googla fram.

Vi har ju haft ett lokalt exempel också. Johan Sparrman som är vice ordförande och arvoderad för det har tydligen inte deltagit i Buns arbete på över ett halvår han heller. Huruvida han har skrivit en bok eller ej förtäljer inte historien. Får nog googla på det också - men vad jag sett har det inte varit i våra lokaltidningar. Lite märkligt eftersom det absolut har bäring på exemplet Nuder.

Kom att diskutera det här med några på Noliamontern i går. För Sparrmans del handlar det om 500 kronor i månaden vilket inte är särskilt mycket. Men principiellt är det naturligtvis lika fel om det är 1 krona eller 500 kronor. Dock tyckte jag att mina diskussionspartner - en del av dem - kackade i eget bo. Moderaterna i Luleå har upprepade gånger haft för få ledamöter vid fullmäktigesammanträdena - vilket är minst lika principiellt fel och ett svek mot de som valt en. Även sossarna har varit för kort - och där kanske det är än mer klandervärt eftersom de har minst 15 ersättare att kalla in.

Fast nu kallas jag in till frukost. Det senaste i bantningsväg är ju frukostdieten. En stadig frukost ger viktminskning - 17 kg för testgruppen. Så jag hoppas mor har laddat med gröt, ägg och lite skinka.


Kommentarer
Postat av: Ann O Nym

kanske hon kan ordna lite statistik över kf ledamöternas när.. f'låt frånvaro?

givetvis med funderingar kring det

2008-08-04 @ 10:35:25
Postat av: Anonym

Ja det är ju offentlig handling - protokollen. Borde vara fullmäktiges presidies uppgift att ta fram statistik och ta vederbörande i örat.

2008-08-04 @ 21:45:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback