Tröstekram till Lööw

Börje Lööw har fått en tröstekram från Ylva Mjärdell för att jag kallade honom "ärtprins". Det vill säga ger sig ut för att vara mer ömhudad än befogat.

GB i dagens
Sticket uttrycker det förträffligt.

Kommentarer
Postat av: Ylva Mjärdell

Jag läser i dagens Kuriren på ledarsidan under Sticket att om man sig i leken ger får man leken tåla men jag håller inte med.



För något så viktigt som politik ska väl för guds skull inte vara en lek heller?



När vi prövas som allra mest så ställs vi alla på svåra prov och inför svåra beslut och då kommer allas våra rätta jag fram med goda egenskaper likväl som våra brister.



Jag är ju som sagt relativt ny inom politiken och om än många säger att jag är politiker så ser jag mig själv som Ylva och som människa i allra första hand, kommer alltid så att göra,det vet jag säkert.



I Sticket så står det om maktkamp och politik,om härskarteknik och om fula knep, det tycker jag inte är något att föra vidare in i framtiden om än det alltid mer eller mindre har förekommit och förekommer.



Varför skulle vi inte kunna förändra saker och ting till det bättre så även inom det politiska etablissemanget?



Jag tycker att fula tricks, rävspel och slag under bältet och mer eller mindre mobbing liknande metoder är lågvatten märke av stora mått av alla de som borde veta bättre.



Vi säger till barnen i skolan att de inte får mobba någon medan mobbing i sig förekommer på hög nivå inom politiken.



Vi talar om vikten av tolerans och respekt medan en stadsminister kan bli så kusligt elak mot en politisk motståndare att nackhåren reser sig på en novis som kommer in i politiken med nya ögon.Usch!



Visst finns maktkampen men det får aldrig handla om makten i sig utan kampen för det man står för och det man vill uträtta för allas bästa, drömmar och visioner om en bättre morgondag inte för en men för många.



Egennyttan ska och bör stå tillbaka till förmån för allas bästa,om vi inom politiken styrs av egen nyttan kommer de egentliga målen och det egentliga syftet att missas och politiker föraktet hos allmänheten växa allt mer.



Jag är glad att jag blev Folkpartist för jag kan utan att ljuga eller överdriva säga att hos oss finns frihet under vingarna att utvecklas och växa som människa.



Inga tunga bojor som kväver eller håller fast och förhindrar utveckling.Eftertanke och omtanke där alla behövs och vi inte räds olikheter utan inser vikten av att komplettera varandra. Olikheter möjliggör utveckling och framåtskridande, det är gott att vi alla är olika och lär av varandra.



I dagens samhälle och värld måste vi läsa böcker och gå på seminarium om konsten att vara snäll och det säger mycket om att vi sedan länge är på villovägar!



Jag är glad att jag är med och aktiv i det parti som kännetecknas av många människor som inte behöver vare sig läsa böcker eller gå på seminarium i konsten att vara snäll.



Inom Folkpartiet vet vi precis som Pippi Långstrump att om man är stark så måste man vara snäll!



Men inte minst att det är en styrka och inte en svaghet att vara snäll.



Den som med skamgrepp försöker utnyttja detta kommer snarare än de anar att falla på eget grepp, så är det och det kommer en snar tid att utvisa (det ser jag i min kristallkula)



Lööw fick tröstekramen av mig för jag har noterat hur personer inom S på hög nivå behandlat honom som luft då de inte längre behöver honom på samma sätt,fult falskspel och kappvänderi tycker jag.



Inte för att du mer eller mindre lekfullt kallat honom ärtprins för jag vet att du inte är elak!



Du är ju inte Folkpartist för intet ;o)



Slut i rutan, nu kramar jag om dig med syster yster min!

2008-08-14 @ 11:51:42
Postat av: Ylva Strutz

Klokt som vanligt - jag reagerade också mot maktkamp och härskarteknik eller vad han nu skrev.



Men i sak har han rätt - Börje klagar i onödan - det är inte bara sossarna som anklagats. Han har svårt att skilja på personangrepp och hård kritik för en dålig politik.



Sen är det klart att sossarna behandlat vänstern taskigt. När de inte behövdes längre åkte de huvudstupa ut från stadshuset. Å andra sidan vet inte vi om vänstern var ojuste när de var med i "regeringen".



Kanske något att tänka på för miljöpartiet och centern som då och då bockar för smulorna från sossepartiet?

2008-08-14 @ 12:43:56
Postat av: Ylva Mjärdell

Lööw må vara en "gammal" Uv som är van vid det politiska spelet och hur det kan gå till men även en ärrad ringräv och Uv kan bli genuint ledsen en dag, för vi är ju alla trots allt människor i första hand.



Även de som inte tänker på det eller inser det.



Jag tror nog att något skett utöver vad vi vet om som ger en tagg i hjärtat för jag såg in i Herrns ögon på Nolia och en uppriktighet i de ledsna ögonen.



Det är nog inte politikern som i första hand blivit sårad utan människan och då försöker man få upprättelse på ett eller annat sätt.



Låt oss hoppas att Lööw minns och sätter vad som skett även det på scenen och bakom kulisserna fram tills nästa val bakom örat.



Ja visst,något för fler än vänstern att ta sig en funderare över, helt klart och där har du helt rätt.



Jag tror man kommer allra längst med att vara sann mot sig själv och andra, kortsiktigt kanske man vinner fördelar på att inte vara sann, men inte i längden.Det är jag övertygad om.



Jag känner inte Lööw som politiker eller människa men så pass mycket människokännedom har jag ändå att jag kan säga att jag tycker om honom som just människa.



Att vi sedan inte delar alla åsikter och tankar gör honom inte sämre i mina ögon alls.Precis som med alla andra människor jag möter oavsett var det må ske eller hur.



Jag har bara svårt med oäkta människor och har de även ett drag av elakhet så blir jag lite uhm, vass kanske? Men att själv bli elak hoppas jag aldrig sker!



Det är så uppenbart att makt, position,status och pengar förblindar och trollbinder men jag är inte en av dem och jag förundras över att så är fallet och inte minst vad det gör med oss människor om vi låter det ske.



De människor som är trygga i sig själva behöver inte blåsa upp sig eller sitta på höga hästar och framhäva sig själva i tid och otid, nej de vågar kosta på sig generositet och så även har insett det stora som vilar i ödmjukheten.



Sedan är det inte så mycket vad vi säger utan vad vi gör som visar vem vi verkligen är och där slår mig många inom Socialdemokraterna mig med häpnad gång efter annan.



Ska inte krångla till det mer utan jag kan kort och gott bara avsluta med att skriva att jag studerar och funderar och framöver kommer jag knyta ihop säcken av det jag kommer fram till.



Jag bidar min tid och lyssnar oftast mer än jag talar, det vill inte säga lite om mig pratglad som jag är ;o)







2008-08-14 @ 14:47:16
Postat av: Ylva Mjärdell

Sedan måste jag få säga en sak till och det är om ytan och utseendet vad gäller politiker, man kan säga att någon har sämre förutsättningar att nå framgång på grund av ett ofördelaktigt utseeende.



Jag undrar vad ett ofördelaktigt utseende egentligen är, för är det inte så att skönheten kommer inifrån och att om man ser på någon med kärlekens ögon blir denna någon vacker.



Vi har två ögon medan hjärtat har tusen och om vi utvecklar dem kan vi alla tillsammans skapa en bättre värld för alla!

2008-08-14 @ 15:04:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback