Bechamel

Bechamelsås är grunden till Mimymsalladen. Eller Legymsalladen som är ursprunget. Men jag inser när jag söker på Legymsallad att det mesta är nygjorda bastarder på majonäs som spätts ut med lämplig lättmjölk produkt. Och så pytsar man i lite grönsaker.

Men nu är vitsåsen gjord- och sen är det bara att dutta vinäger, socker och majonäs. Kan undra hur många som gör egen majonäs idag? Olja, äggula och kryddor - var det något mer? Jag HAR gjort egen majonäs åtminstone två gånger - och den har inte skurit sig.

Idag ska jag också gratulera två drottningar - Silvia förstås som blir 65 men också en av våra egna "drottningar" Lisa Edfast som fyller 70 år.

Och Hemmavid i Kuriren idag är från Jens och Lotta på Västbacken.

Själv har jag hållt på ställa till eldsvåda redan - fel platta och där stod hushållsrulle hållaren i trä. Men nu lämnar jag ju inte spisen - då sägs ju kvinnan vara på rymmen - så det hann bara bli lukt.

Nu ska jag gå och äta frukost. Dagen i övrigt består av lite inhandling, matlagning och en dutt med jobb kanske. Något besök för överlämnade av julgåvor kanske också.


Kommentarer
Postat av: Annika S

Hej! Jag har precis tagit fram äggen för att göra majonäs. Äggen ska vara rumstempererade för att nå bra resultat.



God Jul



/Annika S

2008-12-23 @ 09:09:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback