Läskigt fejkat

Lite grann förtar det effekten - att någon av tidningarna - minns inte vilken - klär av klang- och jubelföreställningen för Kevin genom att berätta att hela hemkomsten är arrangerad av TV4 för att kunna visas vid finalen. Omtag på jublet - Kevin får lämna flygplanet upprepade gånger för att få till de bästa bilderna.

Men låt oss för en stund glömma det och notera att framgångarna för norrbottningar väl aldrig varit massiv som nu - samtidigt.

Markus Fagervall vann artister på is - måste erkänna att  inte har en susning om hon tjejen Götestam också har rötterna här.

Man var Charlotte Kalla har rötterna råder väl ingen tvekan om. Och så Hellner. Vilken njutning de bjöd på i går. Och i stafetterna fanns inget utrymme för omtagningar.

Mycket annat intressant i tidningarna trots julmarknader och tomtar. Får återkomma under förmiddagen. Men till dess kan ni väl lösa morgonens fundering. Vem tusarn har bestämt att ett sånt udda namn (förlåt) som Virginia får ståta ensamt i almanackan idag? Förvisso rätt vackert men ändå. Var tvungen att gå tillbak och kika i Kuriren. 1700 ca som bär namnet varav 300 har det som tilltalsnamn. Fast nu förstår jag kanske lite - jungfru eller oskulder kan också få räkna det som sin namnsdag. Och tänk att det finns olivolja som är "extra virgin" - hur man nu kan vara extra jungfru?

Men det har ni utvecklat till jag återkommer från frukost.

Kommentarer
Postat av: Ann O Nym

Enligt wikipedia

"Virginia tog plats i almanackan 1901 tack vare den dåvarande namnsdagskommitténs skämtlynne. Virginia betyder jungfrulig och den 8 december var tidigare dagen då man ärade jungfru Marias obefläckade avelse. Dagen är helgdag i de katolska länderna."



2008-12-08 @ 11:09:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback