Lite om "pocenten"

En mellanlandning på expen. Har varit och inhandlat mat till en kompis och levererat. Dessutom har jag "levererat" ljus i en adventsstake hos nämnde kompis.

40 års erfarenhet av att alltid någon lamp...... (får inte svära) är trasig har gett en viss kompetens. Och att det är skillnad på lampor som sitter på en 5 armad ljusstake och dito till en 7-armad är erfarenhet som är bra att ha med.

En sån där spänningsmätare plus 4 garanterat hela lampor i högerficka var startbagaget. När ljusstaken väl var tänd så gjordes uteslutningsprov på vilka lampor som var hela och skulle kunna fungera som reservlampor. Trasiga lampor hamnade i vänster ficka och de 2 hela som blev över fick bli  reserver. Han undrade för övriga om valet av vänster ficka för trasiga lampor var ettideologiskt val. 

Träffade för övrigt en gravid kvinna hos kompisen - det var dock inte jungfru Maria - men stort grattis i alla fall. Och även om det spåddes tidigare födsel än beräknat så torde det inte bli så tidigt som julafton.


Över till "pocenten". Vänstern är tredje största parti enligt Demoskop - och Ohly utropas i rubriker som ledare för det tredje största partiet. Märkligt  - den bronsplatsen har vi innehaft många gånger - men inte har det gett några rubriker. Sunt är i alla fall att Ohly själv är tveksam till opinionsframgången - andra mätningar visar på nedgång. Experterna dom tror att det faktum att s och mp varit taskig mot vänsterpartiet har gett utslag. Men nog är det också en konstig slutsats - för tittar man var procenten kommer från så är det centerpartiet och sverigedemokraterna?

Nu ska jag ta mina "pappir" och åka hem. Telefonsammanträde klockan 19.00.


Fö övrigt länkar jag till DA och inte Expressen. Sur på de senare för att det inte lag ut mätningen förrän på eftermiddagen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback