Skinkan!

Idag gratulerar vi våran Anna (Grönlund Krantz) på namnsdagen. Och när hon har namnsdag vet vi att det är dags att lägga skinkan i blöt - i saltlaken - i en hink och så sätter ni ett fat över och en tung sten på det som håller skinkan under lagen. Så gjorde mor när jag var liten - i en rostfri hink som ställdes i matkällaren - samma matkällare som jag nu har tillgång till. Trots det så blir det nog färdigskivad från Kvantum i år. I alla fall knarrade snön under skorna på morgonen - så jullikt är det.

Det var lite lågkonjunktur på bloggandet i går också. Måste erkänna att varslen lite tog andan ur mig. Men för övrigt flöt dagen på som den skulle. Flera vård- och läkarkontakter - alla av den positiva arten. Mor ska få hjälp med synhjälpmedel i avvaktan på operation. Och far ska få fotvård hos Göran Källgren på Sundsgården - och desstuom får han åka på pensionat Fyren nästa vecka - och nu ska det bli ljusrummet också.

Påminner lite om en böld de här skriverierna - när det väl gått hål fortsätter det att pysa.
Klarsynt om destruktivt av Karl Yngve Åkerström tar upp ett känt fall inom landstinget och de två sjuksköterskorna som skriver under sign. Anonym sjuksköterska respektive Legitimerad sjuksköterska borde få ledningarna både inom kommun och landsting att reagera.

"Jag har blivit lurad av näringslivsexperterna" - jag hoppas Bo Torbjörn Eks krönika är länkbar - den säger nog vad många av oss känner. Ingen länk - men sidan 6 i papperstidningen.

Och så hoppas vi att dagen idag blir lite mindre svart än gårdagen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback