Spri(c)ka i Kalix(s)tyret?

Det här är också ett intressant fenomen. Vi var många som höjde på ögonbrynen när sossarna - med egen majoritet - bjöd upp centerpartiet till politisk vals - och än mer förundrad att centern valde att tacka ja.

Från sossarnas sida kunde det finnas två skäl att bjuda med centern: 1. ont om kompetent folk 2. skapa en spricka mellan allianspartierna.

Vad centerns skäl att sitta kvar vid köttgrytorna kan man bara spekulera i - men någon fyullständigt enighet om detta fanns inte heller.

Nu kommer kritik internt från en
centerpartist - Henrik Eriksson. Lite märkligt särskilt som centern ju har en klar maktposition på skolområdet med Inga.-Lis som ordförande (e/ller möjligen vice ordförande) i gymnsienämnden. Nu gäller krititken förvisso grundskolan och skolnedläggningarna. Men centern historik är inte bättre där - efter en medlemsomröstning röstade halva fullmäktigegruppen emot sina egna medlemmar.

Det är nog ganska kört för oss - som en kalixcenterpartist yttrade för inte så länge sen.

Och själv kan jag undra om mediautspelet idag handlar om en (c)enterspricka eller en spricka i Kalix(s)tyret. Kanske ett taktiskt övervägande att försöka fjärrma sig från sossarna inför valet?


Nu ska jag dra mig till jobbet - ligger åtminstone på efterkälke motsvarande minst två 3-timmars pass: Så jag hoppas det flyter idag.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback