Tema fas

"Du är på väg i en i en ny fas av ditt liv. En bättre fas" basunerar horoskopet i Kuiren ut idag. Traditioner sägs kännas fr'ämmande för mig.

Fast det senare känns inte med verkligheten överensstämmande - jag tycker jultraditionen har ett kramaktigt grepp över mig - därmed inte sagt att det är ett önskat tillstånd.

Ligger extremt risigt till i planeringen - vilket delvis beror på att jag igår tappade mina minnesanteckningar om vad som skulle göras innan julafton. Allt från att ringa Hörcentralen för mors räkning - hade till och med telefonnumret uppskrivet - till att göra skinkan färdig.

Under avdelningen fas och traditioner kan jag väl också konstatera att det igår var exakt 40 år sen jag förlovade mig - första, enda och sista gången. Inte senaste gången!

Och klockan 13.04 denna "40-årsdag" vände det - nu går vi mot ljusare tider. Men för min del går jag nu in i mina "depressionsmånader" - från ca 13 januari till sista februari. Kan undra om Stefan Tornberg lämnat motionen om att flytta tjugondaknut till sista februari. Jag har haft en teori om att det skulle kännas mindre deppigt om julen fick vara kvar till dess.

Med emFAS (inte långsökt koppling till rubriken, väl?) strider Migelle W och Bo H mot storregionen Norrland i en debattartikel i Kuriren. Hörde för övrigt Elvy Söderberg, sosse från Västernorrland, i radio norrbotten klagades likt ett trotsigt barn. Regeringen hade ju lovat...

Och namnsdag idag har Natanael och Jonatan. Fader Yngve - med tillnamnet Natanael - gratuleras.

Och apropå namn så har jag blivit tagen i örat av sign. Ann O Nym som tycker att jag ska lära mig stava namnet på den där Kd:aren Lennart som jag skrev om häromdagen. Jag har dock kommit en bit på väg - förra gången jag skulle skriva om honom blev det åt Zethreus hållet - vilket väl är en som sitter inne för mord eller dråp?

Fick jobba en hel del igår i ett akut ärende - som nog kommer i pressen så småningom. Med de fakta jag idag har på bordet är det något i hästväg - lite stuk av trojanskhäst - fast det var nog riktigt långsökt?

Eftersom jag inte hittar Hultin/Wikström artikeln på nätet än som kopierade jag in denna lilla dikt på temat Kalla. Tror alldeles bestämt att
Bengt Lidman är våran farbror Bengt.

Goda tidsbesprande råd  betalas bra - måste hinna lägga in några julklappar innan jag drar mot staden. Men min tjänstgöring idag ska ligga i huvudsak efter lunch. Så ingen ko på isen - inte i det korta perspektivet i alla fall.

Kommentarer
Postat av: Ann O Nym

Nästan rätt, Zethraeus ska det vara, med Tommy i förnamn dömd till livstids fängelse för stureplansmorden 1994

2008-12-22 @ 14:17:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback