"Vackerortstillägg"

En gång i värden fanns det kallortstillägg för bland annat vi som bodde här uppe. Efter morgonens taxitur till Kallax och kontrasten med ankomsten till Arlanda och Stockholm är jag beredd att propagera för kallortstilläggets motsats.

Bara lyckan att starta dagen här och inte i Stockholm skulle vara värt lite extra i skattebetalning - ett v"ackerortstillägg." Tänk er i morse - 11 grader kallt - knarrande snö - vita vidder i stort fortfarande orörda av skotrar och skidor - lite morgonmörker med stjärnor och månljus - alla vackra julljus och slingor - snötyngda granar och tallar efter vägen.

Mäktigt vacker -så att till och med ett Jenny Nyström julkort bleknar.

Och så landar man på Arlanda - grått, blött och tråkigt. Och folk över allt. Och för att ta sig till blålinjen mot Hjulsta och Akalla så släpar man sig trapp efter trapp ner i underjorden. Och passerar understundom pissluktande betonghörn. Tänka att måsta göra den resan varje dag?

Vi har framtiden för oss!

Härligt möte på Arlanda med Stefan Tornberg - och strax efter anslöt Birgit Stöckel. Deras plan var en kvart försenat men jag hann tyvärr inte invänta att någon moderat dök upp för att göra alliansen fulländad.

Och nu är jag hemma och färdig för sängen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback