Överhövan upprörd!

Överhövan upprörd är jag. ida Gard led för lite. Och hon kan inte bevisa. Hur är detta möjligt i rättstaten Sverige. Nog är det bara att börja kalla oss före detta om detta blir slutkontentan.

Tänk er om vi fick refererat från något annat land att tungt beväpnad polis brutit sig in hos en oskyldig 18åring. Och dessutom lämnat henne utan hjälp i ett chocktillstånd Vilka omdömen skulle vi haft om det landet.

Polisen har ett svårt och tufft jobb. Vi måste ha förståelse för att misstag kan begås. Till och med förståelse för att insatsstyrkan bara lämnade henne utan vidare förklaring. Men nog måste polisen ha en bättre organisation som fångar upp och skickar professionell hjälp såna här gånger.

Ingen ska fällas - men det minsta rättsamhället kan göra är att ge Ida det skadestånd hon begär. 45 000 kronor är lite för de men hon har och dessutom inte ens kaffepengar i polisens och statens budget.

Blodtrycket stiger när jag läser om "polisen har inte gjort sig skyldig till vårdslöshet eller brott mot Gard". Som juridisk spetfundighet är det helt korrekt. Men alltså kom igen grabbar (fast det är en tjej som skrivit det) - här kommer tungt beväpnad poliser - som hon uppfattade som maskerade - in mitt i natten håller fast henne och söker igenom hennes lägenhet. Hon måste ju varit fullständigt panikslagen förstås. Ett misstag var det - men såna brukar man få betala för på ett eller annat sätt.

Och det borde vara fullständigt självklart att vi gör det - 45 000 är billigt för ett sånt misstag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback