Vi mobiliserar

Rubriken skrev jag igår kväll när jag kom hem - men så var jag ju tvungen att hjälpa Luleå i hockey matchen mot Linköping och glömde sen bloggen. Telefonprat med en kompis och kvällen var plötsligt slut.

Nu gick det ju bara i
hockeyn - även om med ett nödrop.

Jag var annars på vägmöte i gårkväll - hemma hos Gustin. Kommunen är på väg att köra över en kompakt majoritet av de boende.

Deltagarna konstaterade att Petersen är känslig för kritik - på Kronan fick vägen vänta. Så det blir nog kontakt med media.

Kanske skulle tipsa Micke Nyberg om att följa upp det reportage han gjorde just om denna väg för många år sen - fler än 20. Då som reporter på Kuriren.

På fullt allvar kom det då upp en fråga i dåvarande arbetsutskottet om att hastighetsbegränsa Skräddarsvägen till 30 km i timmen. Vägen var utritad på kartan - men fanns inte alls i verkligheten.

Kanske dags att ta fram bilden där pappa Strutz står mitt ute i snön - med ett bildmontage med en skylt om 30 km i timmen.

Men nu ska här poseras med en stop-skylt. Stopp för idiotin att göra en genomfarts led av Landshövingenvägen där det redan idag är problem att möta en snöröjare eller renhållningsbilen.

Och snacka gärna med utrycknignsfordon om hur det är att ta sig fram där när det är fotbollsmatch på Byvallen?

Nu har jag i alla fall kommit ikapp - nu är det onsdag morgon och jag har läst båda tidningarna.

Fanns både ett och annat av nyhetsvärde - återkommer säkert. Men noterbart som fastnat på min "hårddisk" är att "Kejsaren" var förutsägbar. Visst är det kinesernas fel att Luleå minskar i befolkning. Det är högkonjunktur och studenterna lockas ut i arbete och vill inte studera vid vårat universitet, säger kommunalrådet. Men det är lite märkligt att andra orter med universitet ändå kan öka sin befolkning. Bättra bortförklaring krävs?

Innan jag avslutar inlägget vill jag gratulera världens bästa distriktssköterska på hennes namnsdag - GRATTIS VIVIANNE (Holma).

Hörs senare idag.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback