Den enes död..

Lite väl dramatiskt kanske - men "tack vare" att Els är sjuk får jag gå på basket alldeles gratis och franko i kväll. Som "motprestation" ska jag fixa medicin till henne idag.

Och idag gratulerar vi allas vår moder Svea som har namnsdag. Och för egen del Svea Cederlund i Norrfjärden och Svea Nilssson som jag jobbade med för många, många är sen. Vi brukade dock ses på Nautilus på den tiden jag kunde träna.

Nu på morgonen har jag dock inlett någon form av träning i form av avslappningsövningar. Tänka att jag nästan glömt av den konsten. Kräver disciplin - men är effektiv.

Idag behöver jag då inte anstränga mig för utan sådan ska vi Vädurar kliva runt ett problem idag. Det tackar vi Kurirens horoskop för.

Tokvarmt  i december utropar Kuriren på sista sidan och konstaterar att december haft en medeltemperatur på - 0,5 grader. Fast det blaskiga vädret vi haft känns mindre dramatiskt då tabellen visar att det aldrig varit minus de 20 som jag tycks minnas från min uppväxt.

Kan undra vilken "varg" man skrämdes med 1929 på medeltemperaturen var plus 0,4?

Fast sök på "tokvarmt" gav inget resultat - dock hittade jag det här
"toket" som nog inte var meningen att lägga ut?

För eller emot förbud mot raketer? Ja frågan är väl inte hel enkel - det går ju inte att förbjuda bort allt som är icke önskvärt. Men nog kan jag fundera att det krävs tillstånd för att ställa upp ett litet bord på gågatan - och då pratar jag inte om markägarens tillstånd utan myndigheternas tillstånd - för att möta sina väljare. Och hur liten majbrasa du nästan än har är det anmälningsplikt. Listan kan göras lång. Kanske dags att ta bort lite onödiga förbud för att införa nya befogade?

Frågan är om vi verkligen ska ge idioter möjlighet att terrorisera folk som de uppenbarligen gör. Visst - det låter fint med att kräva ansvar och så vidare. Men är det inte dags att sluta tro på sagor?

Det är faktiskt inte vara hundar som behöver valium - jag möter massor med människor som inte vågat gå och sova förrän smällandet slutat i rädsla för att huset ska fatta eld av någon raket. Och läser man skörden från nyårsfirandet runt om i landet går det inte att avföra som obefogad oro.

Men "glöm dina bekymmer - i morgon kommer nya" - citat Leena Lindgren som fanns i NSD idag.

Officiellt är jag fortfarande ledig - men efter lunch blir det nog några timmars jobb. Förmiddagen ska jag ägna åt att följa mor till vårdcentralen, hämta medicin på apoteket och att köpa tvättmaskin till föräldrarna.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback