Har jag missat något

Ledarskribentens krönika handlar idag om Svensk Näringsliv enkät och företagsklimatet i kommunerna. kan tro att det är den som jag själv fått delta i. Märkligt att i Luleå ger företagarna företagsklimatet 3,3 i betyg medan politikerna i samma kommun ger betyget 4,0. Det är väl en skillnad som speglar vilken verklighetsförankring man har.

Men jag kan ju undra vilken "förhandsvisning" ledarredaktionen haft - jag kan då inte hitta enkäten på nyhetsplats.

Kurirens första nyhet är "Vargspår skrämmer" - tänk att trots att man blev skrämd av vargen i rödluvan som liten så finns här inte alls samma skräck som för björnar. Och där fick man ju höra hur snäll han var med mors lilla Olle. Fast det kanske bara gäller mig? Någon själarnas sympati med vargar genom namnet Ylva - som ju har lite varganknytning.

Mest skrämd blir man dock av bristande information och fakta. Nu har Luleå kommun lyckats igen. "Kompakt byggmotstånd " basuneras ut på sidan 8 i Kuriren. Det är någon form av gruppbostäder fsom ska byggas. Tydligen för personer med psykiska funktionshinder. Och i brist på saklig information så kan jag bara försöka föreställa mig hur ryktet har vandrat runt och fått oproportonerliga former. "Vi ska ju ha ett offentlig möte om detta," säger Gunilla Sellin.

Men lär ni aldrig något? Om ni först låter byggjobbare springa runt och mäta och dona. Kanske inte heller så uppdaterade på vad de verkligen ska bli så sår de första fröet till de rykten och skrönor som sen skrämmer människor.

Själv har jag tappat förmågan att skynda mig - så här sitter jag nu tjugo över sju och har massor jag skulle vilja skriva av mig.

Men eftersom jag ser att bilarna kör oerhört sakta och försiktigt så är det nog dags att jag också halkar iväg.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback