Har korna sinat?

På väg till gruppledarträffen passerade jag Kvantum för att inhandla mjölk och fil till föräldrarna. Eftersom jag åker till Stockholm gällde det idag att ta vara på varenda stund. Men det var nästan tomt i mjökhyllorna.

Igår var jag till Statoil för att inhandla en mjökskvätt till nomineringskommitténs kaffe - men där fanns endast laktosfritt fil. Det var den enda mejeriprodukten.

Även Gunder vittnade om att han under helgerna fått åka på flera ställen för att hitta mjölk.

Så jag kan ju undra om korna sinat?

På gruppledarträffen var det värsta mediauppbådet - som förstås fick fotografera men sen lämna rummet. Men stackars TV-fotografen hann fick krypa runt ute på altanen och fota in i sammanträdesrummet.

Föredragningen var väl nyttig men några större förändringar fanns inte. Tvärtom blev det än tydligare om att detta är ett rent ekonomiskt stöd till Luleå hockey. Och det kan man ju ställa upp på om vi tycker att det inte finns viktigare hål att stoppa pengarna i.

Luleå kommun får en ökad kostnad på 11 miljoner per år. Luleå hockey får sin kostnad ökad från dagens hyra på 3.9 miljoner till en kostnad av 4,.5 miljoner. Alltså en merkostnad om 600 000 kronor. De pengar som kommunen satsar ger Luleå hockey en förbättrad ekonomi med 8-10 miljoner per år.

Efter gruppledarträffen har jag haft en lång lunch för att hinna hem med varorna och för att hinna gratulera mor som fyller 82 i morgon.

Nu förbereder jag mig för mitt sista Månadsmöte som gruppledare.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback