Ropa inte hej

När jag googlade på Anders Ågren - i nyheten om regionfrågan - hamnade jag på ett Anders Ågren blogginlägg där han undrade om jag tittat på denna moderatblogg? Kan ingen hjälpa Rune att ta bort det här - även om de värsta "förnyarna" inte nämns vid namn kan det ju vara onödigt att påminna om hur det gick när Fredrik toppade laget.

Varning dock för den goda nyheten jag skrev om tidigare i morse - regionfrågan. Efter att ha läst NSD och artikeln om att planerna på storregioner håller på att spricka så är jag mer benägen att tro att detta handlar om förhandlingstaktik.

Skulle de största till(s)skyndarna av storregioner vara de som så lättvindigt drar sig ur. Eller handlar det om att tvinga Jämtland/Medelpad till processbordet?

Så lägg inte ned vapnen än.

Bra eller dåligt tajmat - jag de beror väl på vad man tycker i regionfrågan. Uppenbarligen tycker Camilla att den vanlige medborgaren ska peta i villaträdgården och vara lycklig - så löser politikerna alla problem genom att bilda storregioner - med guldkant.

Själv får jag väl ta det som ett misslyckande att min "adept" Birgit "lånat ut" sig till regionkramarna. Jag kan ju undra varför det är Camilla - och inte Erik Berg som kramar regionerna tillsammans med Birgit? Det hade ju blivit lite mer jämställt med honom. Erik är ju dessutom känd som en mästare i att kunna hålla upp fingret och känna på opinioner - är det måhända så att han inte kramar lika hårt som Camilla?

Och här var det allt annat än kramar till gamlingarna. "Anställd slog dement" Tycker detta är ytterligare ett skäl att Luleå kommun ska inrätta en oberoende och fristående äldreombudsman. Finns i papperstidningen och när jag googlar finns rubriken men sen hamnar man ute i denna öken.

Nu är det dax igen - fatta att det är fredag - redan! Bokslutet lockar - det tar nog bara en timma eller två så är det färdigt. Sen blir det  lite kommunalt "städjobb". Faktum är att övriga gruppledare har sitt första avstamp inför budgetarbetet. Jag var inbjuden - men på något sätt kändes det rätt att vice gruppledaren Thomas skulle gå - i avvaktan på att vi väljer ny!

Kommentarer
Postat av: Stefan Tornberg

Nog är det trist att inte kunna ha olika åsikter utan att anklagas för att "låna ut sig" och vara "regionkramare".

Postat av: Ann O Nym

Varför skulle det vara ett mislyckande att adepten "lånat ut sig"?
borde inte en mentor vara glad över att adepten göra saker även om det går stick i stäv med allt vad mentorn tror på?

2008-01-18 @ 14:41:37
Postat av: Nils - Gustav Ökvist

Inte trodde jag det var stor regioner centern pratade om när de som ivrigast pratade om decentralisering och att besluten skulle tas på lokal nivå i så stor utsträckning som möjligt. Jag får det inte att gå ihop Stefan Tornberg?

2008-01-18 @ 16:48:30
Postat av: Stefan Tornberg

Centerpartiet pratar inte om storregioner nu heller. Liksom folkpartiet tycker vi att regionerna ska vara tillräckligt stora (= befolkning) för att klara de uppgifter de har att sköta. Så allt beror på vilka uppgifter regionerna ska ha.
En viktig aspekt är också att skapas politiska majoriteter för ett genomförande. I denna typ av frågor som ska gälla länge så behövs det breda majoriteter och då får alla vara beredda att kompromissa.
Hur vill du se den regionala nivån, Nils-Gustav?

2008-01-18 @ 19:39:26
URL: http://stefantornberg.blogspot.com
Postat av: Nils - Gustav Ökvist

Ja Stefan jag tycker att vid så genomgripande förändringar av samhället så för demokratins skull så vill jag personligen ha en rekomenderande folk omröstning. Utan att föregripa en sådan så tror jag att stor region förespråkarna får en rungande bakläxa sedan beror det på om man vill och vågar att ställa denna fråga till den Svenska valmanskåren? Är du Stefan en av dem som vill eller vågar föra ner denna fråga till oss väljare?

2008-01-18 @ 22:10:52
Postat av: Stefan Tornberg

Gärna en folkomröstning - men först rejäla alternativ. För att travester sosseaffichen från pensionsstriden. Hur skulle alternativen se ut i folkomröstningen?

2008-01-19 @ 16:06:21
URL: http://stefantornberg.blogspot.com
Postat av: Nils - Gustav Ökvist

Ja hur alternativen ska se ut det är ju det politikerna ska komma med och presentera det för oss väljare. Lika klart är att de vi ska ta ställning till ska vara några alternativ kanske ett
ihop med Västerbotten ett andra med även Västernorrland ett tredje med även Jämtland och ett fjärde som det är idag. Har du andra förslag Stefan?

2008-01-19 @ 22:41:28
Postat av: Stefan Tornberg

Ja, Nils-Gustav, det verkar bli en folkomröstning mer svårtolkad än kärnkraftsomröstningen. Till detta kommer förstatligad sjukvård, statens länsorganisation, fortsatt "landshövdingemakt" över regionalutveckling, o s v. Variablerna är många och hur det ska gå att rösta har jag svårt att förstå. Högst två alternativ - mer kan inte tillåtas.

2008-01-19 @ 23:18:02
URL: http://stefantornberg.blogspot.com
Postat av: Nils - Gustav Ökvist

Ja du Stefan jag tycker du undrevärderar oss väljare ska inte alla kunna välja det allternativ som var och en tycker och vill? Med datorernas hjälp och att vi lever på 2000 talet var finns begränsningarna för att ha fler än två allternativ?
Är det för att cementera politikernas makt du ser begränsningarna och inte möjligheterna?

2008-01-20 @ 19:05:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback