Sju reservanter

Är det inte så att 7 är något sånt där tal som det finns lite mytbildning om? I såfall kan vi väl tolka det och ha det som utgångspunkt om hur det blir med regionfrågan. Kuriren basunerar ut GENOMBROTT för regionfrågan - och det kan ju tolkas hur man vill.



För "mina egna" kan ju nedanstående pressmeddelande vara bra att känna igen. Kuiren hade inte ens med vilka som reserverat sig - men folkpartiet Norrbotten var en av de sju.


2008-01-29


Jens Sundström

Ordförande Folkpartiet Norrbotten

070-557 6066

          


  

Nej från Folkpartiet i Norrbotten till regionbildning!

  

.                     - I vårt yttrande till Ansvarskommitténs förslag har vi tidigare sagt att vi till viss del delar kommitténs uppfattning angående fördelarna med en förstärkt regional samverkan på områden som myndighetssamordning, infrastruktur och näringsliv. Men med det tydliga tillägget att vi inte ser några som helst fördelar för sjukvården - snarare tvärtom.

                      - Folkpartiet i Norrbotten  har istället föreslagit att staten ska ansvara för sjukhussjukvården  och att kommunerna övertar ansvaret för primärvården genom ett nationellt husläkarsystem, summerar Jens Sundström den länskonferens som folkpartiet i Norrbotten hållit i helgen.

För att garantera en likvärdig vård i hela Sverige tror vi att det krävs att sjukvården lyfts ur den regionala nivån och att vi får ett större nationellt ansvar för sjukvården. Därefter - men först då - kan vi diskutera en regionförstoring som får växa fram underifrån, säger ordföranden för folkpartiet i Norrbotten, Jens Sundström, inför regionbildningsträffen i Sundsvall på onsdag.

Vi försvarar på intet sätt den nuvarande landstingsstrukturen. Men respekten för väljarna och demokratin kräver att hur sjukvården (och det regionala utvecklingsarbetet) ska organiseras i framtiden ska underställas ett allmänt val.

Folkpartiet Norrbotten kommer därför inte att skriva på någon ansökan till regeringen om hopslagning av de fyra nordliga länen till en storregion. Vi kommer därför vid onsdagens möte i Sundsvall att kräva att regionbildningsprocessen avbryts.

                      Landstingsrådet Kent Ögren påstår att regionbildningen har en "bred folklig förankring". Låt valet 2010 får bli en värdemätare för hur stor den i verkligheten är, avslutar Jens Sundström.



 


Kommentarer
Postat av: Ann O Nym

hmmm.. den där breda folkliga förankringen det är väl öhgren petersen och stålnacke det...

2008-01-31 @ 09:21:40
Postat av: Anna-.Greta Svedberg

Nej från Folkpartiet i Norrbotten - "oss så" jag!

2008-02-02 @ 09:32:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback