Bolagsskatter inte heller "sexigt"

Läser att GB i Kuriren recenserar Almedalen. Kan inte utläsa om han varit på plats själv. Inte heller hittar jag täckning för rubriken Alla får inte vara med i Almedalen. Men jag ger mig inte tid att lusläsa första varvet så det kanske kommer när jag bläddrar senare.

Intressant i alla fall att Kd får beröm för sitt utspel om fiskerätter. Vilket jag kritiserade häromdagen. Likaså får Jan Björklund och fp beröm för bolagsskatterna. Jag borde väl i ärlighetens namn också påpekat häromdagen att folkpartiets utspel om bolagsskatter inte heller var särskilt "sexigt". Både kd:s och fp:s förslag är ju superviktiga - men inte engagerar det oss vanliga dödliga. Nej då tycker jag Mauds utspel med visioner och att måla upp bilden av hur skillnaden mellan alliansens och socialdemokratins samhälle är. "Närhet istället för överhet" och så vidare som jag skrev om häromdagen.

Att prata bolagsskatter och fiskekvoter är som att hålla en lokalt torgmöte i Luleå om vatten- och avloppsnäten. Fast det är klart snackar vi taxor då kan vi nog få engagemang. För att inte tala om sotningstaxan.

Bästa att passa på att länka nu när Kuriren är med. Har en bra ledare om Nato - Osolidariska Sverige". Det är en fråga som engagerar människor. Mest dem som är emot förstås - det är den enklare vägen. För mig har resan gått från att ha varit lagom ljum och mest partilojal till att verkligen tro på detta. Är stolt över att folkpartiet driver frågan - ganska ensam i alliansen som ledaren också noterar - fast den heller i dagsläget kanske inte är så väljarvinnare. Men i motsats till fiskekvoter och bolagsskatter kommer den att röra vid människor då något händer i frågan.

Och nu ska jag gå och äta frukost. Har faktiskt inte kolla temperaturen - bara konstaterat att solen lyser med sin frånvaro även idag - fast viss ljusning kan skönjas.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback