hej jobbet

Nu är jag här - kom faktiskt strax efter 8 - längtade nog lite i alla fall. Kändes hemtrevligt att lyssna till Norrbottensnyheterna - men hörde jag verkligen rätt att det varit 87 frihetsberövanden sen i fredags? Inte särskilt hemtrevligt i så fall.

Visst skulle det behövas mer av "angiveri" - att vi brydde oss mer. Forna tiders "skvallertanter" hade nog en stor förebyggande effekt. Åtminstone i mindre samhällen kom det alltid fram till föräldrarna om någon var på fel spår. Nu orkar ingen bry sig - för responsen både hos föräldrar som får veta och hos myndigheter är tämligen svag.

Ändå tror jag att Kd (kanske det är alliansregeringen?) är på fel spår när de föreslår lagstiftning om civilkurage. Ledaren i
Expressen idag speglar det väldigt väl. Det hörs faktiskt på själva ordet att det inte går att lagstifta fram. "Kurage" - något som bara finns och som kommer inifrån. Inget som går att klistra ovanpå eller lagstifta om. Men det kan vara mycket obehagligt många gånger att utöva civilkurage.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback