Huvudstaden Intolerans

Jag gillar ledarskribenten Peter Swedenmark - normalt gästkrönikör - men också vikarierande (?) ledarskrivent i NSD. Idag skriver jag om likheten mellan Göran Hägglund och Jimmie Åkesson - den senare Sverigedemokrat. Peter skriver att de två har ett gemensamt block i hbt-frågor.

"I synen på hbt-personer verkar Göran Hägglund vara mantalsskriven i det amerikanska bibelbältet där huvudstaden heter Intolerans".

(Tyvärr inte ute på nätet - men jag ska försöka komma ihåg att kolla senare idag - den är läsvärd)

Det är en ingress i bästa Bosse Östman anda och lockar till läsning. Många har att lära.

Jag känner många sympatiska och trevliga kd:are men har också verkat parallellt med en person i ledande ställning lokalt som varit abortmotståndare, kvinnoprästmotståndare och homofob. Och det är tillåtet att vara det också i min värld - men det som var äckligt var att personen i fråga bara avslöjade sina egentliga åsikter i slutna rum - utåt och inför pressen var det ett hycklande och omskrivande.

Chatten med polismästaren inger mig förtroende - fråga mig inte varför  - det är bara en känsla att vi gjort ett bra val. Kolla in svaret om polisbrutalitet kopplat till Överkalixfallen. En stark och bra ledare har alltid fullt förtroende för sina medarbetare - tills motsatsen bevisats. Även svaret om trimmade moppar gillar jag. Man må ogilla lagar men så länge de gäller ska de följas. Allt annat leder till anarki. Vilket leder mig till att inte riktigt ha förståelse för Migells gallspyende över prismärkningslagen. Den tillhör väl inte heller för mig den viktigaste av lagar (även om jag som konsument gillar prismärkningen i skylten) men så länge den gäller finns väl anledning att uppmärksamma att den följs.

Idag gratulerar jag alla Kristina och alla Kerstin. Det bara vimlar upp personer som borde särskilt nämnas - men då det myllrar så jag vågar inte - då missar jag säkert något. Och fråga mig inte varför det ibland är två namnsdagsbarn och ibland bara ett? Men svara mig gärna!

Idag är näst sista semesterdagen - otroligt så fort 5 veckor har gått. Och jag har knappt varit från gårdsplanen och knappt varit och jobbat. Men i kväll blir det i alla fall ett sammanträffande - om Nolia.

Tio minuter till frukost - det blir att knata iväg i nattkläderna - Kurirentröjan så möter jag någon så hoppas jag de tar mig för ett okammat tidningsbud -  idag också.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback