Kräkånger?

Lite kul - och oförargligt - att en liten unge döpts till Luleå som tredje namn. Kul att vi kommit i GT - den läses av många. Kanske lite sponsor pengar till lilla Luleå?

Kan ibland ifrågasätta om föräldrar är riktigt snälla med sina barn när det sätter tilltalsnamn. Fast det ändras också över tid. När min kusin 1968 döpte sin son till Hendrik förfasade vi oss. Särskilt den generationen över mig. En baby kunde bara inte heta Hendrik - assocationen gick för mina fastrar till gamla senila gubbar.  Men man vänjer sig.

Nu får vi väl i alla fall hoppas att inte alla ortsnamn med automatik godkänns. Fast Kräkånger behöve ändå ingen heta för den byn fick byta till Lövselse. Fast det tycker jag är trist - bakom ortsnamn ligger alltid en historia.

Dagen upplevelse för mig är hot-stone-massagen. Faktiskt riktigt underbart. Och mitt rygg- och kroppsonda är massor med gradet bättre. Och det håller i sig ännu vid pass klockan 8,

Lite hokuspokus är det med hot-stone också. Jag fick hålla en varm sten i var hand. Och stenarna läggs på vissa punkter för att ge balans.

Det kanske är på oss häxor den passar bäst?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback