"Sisten" suger

Förvisso var det väl sista semesterdagen redan i fredags - men "sisten" suger i alla fall. Har gått omvägar för att få vara i solen hela tiden - soldyrkare var namnet. I morgon ska jag till arbetet!!

Och det här med att ständig sol ger öken är då sant - nog är det ljuvligare att söka undvika skuggan här hemma än att tvingas in i skuggan på solsemester.

Men med min hud är det tufft att bränna sig här hemma - och det är ju ingen semester om man inte haft lite solsveda.

6 liter jordgubbar blev det i morse - på två ställen. Och båda fick sina rensade. Trodde ju att mor skulle ha sina själv - men nu måste ju "Patriks" på backen också få. Här lever den härliga bytraditionen vidare. Har man något till övers som inte grannen har så delar man med sig. Frishammars är numera självförsörjande på jordgubbar. Men på tisdag är det Lillys tur - då ska hon ha jordgubbar till barnbarnsbarnet Helmes 4 årsdag.

Och så har Innimarkarn varit och hälsat på far. Pappa gillar alla gäster som kommer - men Innimarkarn är något speciellt. Sen pappa gjorde sig av med hundar så¨är Ingemars Jocke hans favorithund.

För övrigt har vi fått utökning i familjen. I morse var det en ekorre här också.

Vill egentligen inte berätta det - men tydligen har en björn varit synlig vid Kvarnronningen. Och det är redigt folk som berättat. Den gick runt gården och sen tillbak till bäcken. En liten en. Inte är det underligt då om det kan finnas björnar på Näset - de följer säkert bäcken ned mot älven.

Apropå älvar så har en 6-åring vunnit
20 000 kronor på Harrens Dag. Det var sämre förr då vann man i bästa fall en fruktkorg eller en vacker docka med prinsessutstyrelsel vi den åldern. Och Jokkfall blev tydligen också totalsegrare - 6-åringen om jag fattade rätt.

Själv vann jag en hare - "Háre bra" - i Kamlunge på Harrens dag för många år sen. Kan undra om betoningstecknet hamnade på rätt ställe? Han är i alla fall en av mina barnbarns sängkompisar när de sover här. Kalle från Köpenhamn, Olle från Koskullskulle och Jungru Margareta är andra självklara sängkompisar.

Själv har jag också varit nära ett nyttigt vatten föresten - har haft fötterna i blöt. Och nu ska det smörjas in en gång till.

Godnatt vänner!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback