Små sår

Små sår och fattiga vänner talas det om - dem ska man inte förringa. icke heller 3 flyttkartonger med allt ifrån ljusvässare (Ni har väl en sådan? Det klarar man sig inte utan.) till folkracepokaler till cd-skivor, till spanska kastanjetter, till säkerhetskopior av Jens och Lottas fotoalbum (ska gömmas i chiffonjens lönnfack),

Inte att förringa den tid det tar att få det på plats. Men jag övervann i alla fall mig själv och fick in eländet i lägenheten.

USB-eländet köpte jag ju - minnepinnen. Som vanligt så klippte jag sönder karfong och bruksanvisning. Det var väl bara till att stoppa in? Fast så enkelt var det inte - fick ingen kontakt med pinnen. Fast efter otaliga försök så lyste den rött i alla fall. Ska det vara på det viset?

Nu var det så vist att "minnepinnen" behövde jag bara om jag skulle flytta e-legitimationen till någon annan dator. Så jag har klarat av förnyelsen med 10 dagar tillgodo - inte sju som jag skrev häromdagen.

Om det vore så väl att det var
"stadskassan" som fick fortkörningsböterna så kanske någon skulle gråta mindre över de  1 200 kronor det kostar. Gör det det? Kostar 1 200? Men fortfarande misstänker jag i alla fall att det är "statskassan" som pengarna hamnar i.

Jag vet att det är gnälligt men det stör mig att denna felstavning(felskrivning?) kan förekomma i bildtexten på första sidan.  Nu syns det inte i nättidningsversionen.

Ja jag kan den om bjälken i ditt eget öga - här på bloggen blir det nog både ett och annat skrivfel och en och annan felstavning. Skillnaden är bara att ni inte betalar över 2000 spänn per år för att läsa den - som en tidningsprenumeration kostar. Och dessutom jag jag inte lön för att skriva och redigera.

Stör mig gör det också med den gemensamma annonsen för Kurirens och NSD:s medverkan på Nolia. Stör och stör - men det känns lite udda och svårt att se Roffe och Dimman i en NSD-annons - även om det nu heter Medietältet. Förmodligen är jag väl fel ute här - men "Medie" känns som nåt jag går och spår mig hos. För mig skulle det kännas naturligare att skriva "Media".

Nu är det bara 40 minuter till frukost.

Kommentarer
Postat av: Anonym

När media sätts samman med ett annat ord skall det stå just "medie-". Titta på t ex http://www.edu.lulea.se/mp/



Men visst är det lite knasigt även om det är rätt!

2008-07-30 @ 17:42:01
Postat av: Anonym

Jag tror det blev lite speciellt att medie följdes av ett t "mediet"ältet. Hade kunnat svära på att det stod Mediahuset på NSD - men nu hade de dessutom bytt skylt - och viss stod det Mediehuset. Jag var tvungen att fara och kolla.

2008-07-31 @ 10:12:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback