Uppgjort hyckleri?

Tidningarna genomplöjda. Har sovit till halvsju så jag är i tidsnöd för frukosten.

Det är allmänt lite dåligt tajming på mig - här kommer jag med en gårdagens nyhet. -
Skop.  Det enda som slogs upp i nyheterna igår var ju Sd:s 4%. Kul ändå att kolla in vad som hänt. Noterar att fp, mp och v (tror jag det var) inte flyttats sig ens en tiondelsprocent sen senast. Känns ovanligt.

Dålig tajming på Kuriren också. Idag är det extra synd att inte Sticket lagts ut på nätet än. För med rubriken "Konsekvensen av att inte ingripa" prickar GB helt rätt. Det är ett hyckleri att myndigheterna - främst sociala och polisen - tillåter att det i Luleå stadspark "sups och urineras det friskt medan flaskor och kanyler går laget runt" som GB skriver.

Vad jag förstår har det - med myndigheternas goda minne - blivit något av en fristad för missbrukarnas. Ett Luleås eget Kristianstad. Det värsta är att jag tror det är uppgjort. Någonstans måste de ju få vara var motivet när man satt ut parkbänkerna och andra faciliteter  -åt  "grabbarna" . vid Norra hamnen.. Någon enstaka gång kan man se en polisbil glida igenom parken - inte ens de vill promenera i området. Och kommunalrådet Petersen tar väl en annan väg än stadsparken vid sina promenader. Allt för att upprätthålla bilden av det trygga Luleå.

Området i stadsparken runt paviljongen är som en tidsinställd bomb!

Dagens mest illa tajming står dock Kuriren för. Som  på nättidningens löpsedel - menyn - har Luciafirandet i färsk åminnelse.

Å apropå Norrbottens Lucia så känns det naturligt att gratulera Bruno Ekberg som har namnsdag idag.

Själv ska jag nu gå och äta frukost för att sen återvända för att ta adjö av sängen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback