Visst grannen som betalar!!

Det blev en intensiv dag igår med blandad kompott. Bastuaggregatbyte i fars bastu. Jens med fader Roland fixade det under eftermiddagen. Krävde en del service i form av underhållande av barnbarn.

Nu är det en ny dag och vid "koxande" på termometern önskade jag att Lilly hade hämtat tidningarna. Men så¨var inte fallet trots att jag sovit till klockan 6. 8 grader men dock lite sol som lättade upp. Var faktiskt och kollade en gång till nu - och det stämde verkligen - kändes inte så illa - men det kan bero på yllekoftan.

Det här stämmer däremot inte. I ledaren
Ny modell för en ny tid påstår skribenten  att det inte är grannen som betalar notan när någon fuskar med skatter eller inom välfssystemet. Sprid inte den myten. Hjälp istället till att återskapa känslan och moralen att det faktiskt är så. Det är ju faktiskt till och med så att när den högavlönade potentaten sitter i lampans sken och försöker hitta så mycket avdrag som möjligt så är det ju så att dra av för facklitteratur faktiskt handlar om att han/hon anser att andra mindre bemedlade ska vara med och betala.

Och tänk om vi också kunde återskapa känslan för att vad all skadegörelse och vandalisering kostar faktiskt skulle kunna användas till sånt vi alla värnar om. Tänk om "halvväxtingen"  som krossar gatlampor och busskurar kunde ges en bild av hur vården av hans mormor fick mer resurser och han gav tusan i vandaliseringen.

Det ledaren tar upp är kollektiviseringens och anonymitetens förbannelse - låt oss inte acceptera den även om verkligheten känns övermäktig.

Och just nu är vi i en övermäktig tid. Läser i tidningen om allt trevligt som varit och där jag också skulle velat vara med. Klåddor på Ersnäsdagen tillexempel. Hade jag inte en susning om förrän jag nu läste artikeln. Och massor med andra aktiviter - pågående (reor!!) och kommande,

Nu börjar vara hög tid att gå till frukosten.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback