"Hatobjekt"

"Släpp fram regionerna" skriver Anders Knape från SKL och lär väl om inte bli hatobjekt så i alla fall inte älskad av Bo Hultin med flera. Några nya argument som övertygar mig om ett Stornorrland levererar han inte. Regiontanken är bra - med mer demokratiskt inflytande inom länet - men problemet är att vi saknar de gemensamma faktorer som gör de 4 nordliga länen till en naturlig region. Brukar skämtsamt säga att jag har mer gemensamt med grekerna än med Sundsvallsborna - i alla fall är det enklare och billigare för mig att ta mig till Grekland.

Att vara skodd på fötterna när något eller någon kritiseras är A och O. Rose-Marie Sandelius, enligt egen utsago (poet) - ger sig på Kent Ögren med frågan "Vården då, Ögren". I mångt och mycket en helt berättigad kritik - men udden blev trubbig då hon inte var mer kunnig än att hon tjatar om pengar till inlandsbanan när det handlar om Norrboniabanan.

Ska se om gamla "hatobjeketet" SJ:s återkomst på spåret blir den succé som många väntar på? På SJ monopolets tid fanns nog inget som så symboliserade den tröga staten som just SJ. I spåret av avregleringens barnsjukdomar var det väl ett och annat som inte fungerade med Connex och Veolia och med syndromet att folk glömmer så fort så blev SJ näst intill helgonförklarat. Nu åerstår att se om de kan leva upp till förväntningarna?

Och i sommartorkans tid så ägnar NSD 3 hela uppslag åt VM-seglingarna 1988. Som också i efterhand håller på att helgonförklaras. Och jag kan inte annat än stämma in i kören - det var fest och Medelhavsstämning i Luleå. Men visst sved det i skinnet - någonstans mellan 20 och 30 miljoner slutade notan på. Och att de blev en succé - i efterhand en formidabel sådan - kan vi bara tacka vår herre för. För Martin Lindström har helt rätt - den sommaren var de två veckor seglings VM pågick.

10 grader och regn - kan undra när årets sommar kommer på riktigt. 

Och inte bara vädret som är segt - datorn är som ett tröskvärk och tidningarna dåliga på att uppdatera nättdiningarna. Sj artikeln hittar jag inte.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback