Maktens män och kvinnor

"Det blev svart i skallen" säger han den "kände" politikern. Nu är han identifierad för medias människor men inte för oss vanliga dödliga. För de som är nyfikna går det att söka i boken med förtroendeuppdrag - en sosse med en ordinarie och två ersättarplatser - i 50 års åldern och av manligt kön. Kan undra varför man går som katten runt het gröt.

Och fan tro´t - men hoppas kan man ju - inte en droppe alkohol till.

Nu avgår han frivilligt - det är ju inte säkert jag blir fälld som han säger - och tillhör inte maktens män längre. Och fru Westerlund - oppositionsrådet i landstinget tillika arbetarekommunens ordförande säger att i annat fall hade han skiljt från sina uppdrag utifall han blev fälld. Men sån makt hade du faktiskt inte haft - hade han velat hade han suttit kvar.

Det var ju ingen särskilt bra födelsedagspresent Britt fick - men ett stort grattis från din forne skolkompis får du här.

Cecilia Malmström betros idag i en insändare om mer makt än jag kan tänka mig att hon har. Ulf Andersson tycker det är underligt att hon som samlat in massor med namnunderskrifter mot flyttcirkusen som EU ägnar sig åt - Strabourg-Bryssel inte lägger in sitt veto. Nu tror jag tyvärr inte att Cecilia har någon vetorätt i frågan. Och jag är övertygad om att hon kommer att jobba för att få tillstånd en ändring.

Och apopå fram och tillbaka så verkar skolpolitiken i Luleå mest ha stuket av en jojo-tävling. Nu behöver inte 5-åringarna  i Ersnäs flytta till skolan - föräldrarna får som de vill så länge.

För att återgå till det här med maktens män så har vi här en som nyttjar den på rätt sätt. Återigen har Nisse på ett förtjänstfullt sätt prickat rätt - det är barnen i skolan och inte Luleå hockey som är framtiden. Ställ de extra 15 miljonerna (ovanpå de som redan fanns) mot denna besparing inom särskolan.


Skönt att folkpartiet inte står för en jojo-politik i skolan och vi satsar på särskolan före Luleå hockey!!


Det finns fler i bolagsstyrelserna som heter Göran än det finns kvinnor sägs det. Hur många maktens män som heter Bertil vet jag inte. Men jag skickar då ett stort grattis till Malmström och Sundling. Och prins Bertil i sin himmel.


Nu väntar gröten!


Kommentarer
Postat av: Nils - Gustav Ökvist

Jag bugar och tackar, men visst är det när de svagaste bland svaga blir orättvist behandlade som vi som är liberaler ska ryta till? Detta är ett så vidrigt sätt att fördela pengar på som Luleå kommun ledning valt att agera så jag hoppas att fler reagerar.Träffade här förleden en metallare som är mäkta irriterad över detta och frågade mej hur de skulle få bort Petersen ja det är ju en intern fråga för er som jag inte lägger mej i blev de svar jag gav. Jag borde naturligtvis sagt att det är jätte enkelt rösta på oss så är den frågan löst.

2008-06-11 @ 20:50:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback