Överkalix - extraknäckarnas eldorado?

Nej jag åsyftar inte dieselhärvan. Utan att Överkalix har haft kommunfullmäktige - utlokaliserat till Artic ranch - vars ägare tydligen är Peter Jidström. Jidström som nyligen utsågs till klubbdirektör för Luleå hockey, Av artikeln framgår att han också tog chansen att informera om Luleå hockey.

Dom är fantastiska dessa män som klarar att ratta flera heltidsjobb - även moderaternas gruppledare i Luleå konsultar och lägger ner en hel del tid i Överkalix.

Gamla kompisar som de är - kanske de kan samåka? Men se upp för Skatteverket - ni får dela på reseavdraget!

På tal om skjuts - snål sådan - så framgår av artikeln att en sossetant lagt motion om en fixare - Folkpartiets Fixar Frasse förstås som går igen. Även Erik Berg i Piteå har  tagit upp den tråden. Fast i ärlighetens namn ska sägas att det påstås att det var en kd:are någonstans i Sverige som skrev den första Fixar Frasse motionen.

För övrigt är det gamla midsommardagen idag. Gamla faster Henny skulle fyllt 104 år om hon levat. För er som inte vet så var midsommar tidigare en rullande helg såtillvida att midsommarafton alltid inföll den 23 juni oavsett vilken veckodag en inföll på.

Och på tal om "gamla fastrar" så passar det väl med SJ - gamla vän. Som jag tidigare skrivit - tidigare det klassiska exemplet på dålig statlig verksamhet. Men så kom Connex och Veolia och plötsligt var det bättre förr.Och nu är SJ åter på spåret och genast kommer rubrtiken "Dyrare när SJ tog över".

Till övriga Sverige kan jag meddela att det idag är en riktigt, riktigt mulen och regnig dag. Den är tydligt regnig - sånt gillar jag, Inga halvmesyrer här - man vet vad som gäller. Och för mig gäller fortsatt semester - dock ska jag förbi jobbet någon timme eller så. Avtrappning kallas det.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback