Sätta in och ta ut

I ett av mamma och pappas bröllopstelegram stod något i stil med att "Yngve är van att sätta in och ta ut - ja vi menar plåten förstås" apostroferande på att han var bagare. Det telegrammet var nog på gränsen till oanständigt på den tiden.

Nu verkar det som om Sunderby sjukhus praktiserar något liknande. Sätta in och ta ut mediciner. En
skrämmande berättelse av en anhörig idag i Kuriren. När det gäller borttagande av medicin så skulle jag själv kunna berätta något lika skrämmande. Där fungerande medicin togs bort för far - med förödande konsekvenser - åtminstone på kort sikt. Men är man 84 år är den korta sikten nog så viktig.

Sara som just nu befinner sig en trappa ovanför mig skulle också kunna berätta. Om ett års erfaenhet av sjukvården. Och om hur helheten kan bli så tokig trots så många kompetenta och empatiska personer som finns inom vården.

Sign. 25 år som vårdanställd - fast troligen inom äldreomsorgen - beskriver hur de springer hela tiden och inte hinner med. Nu vet jag att det är oerhört tajt och knappt med resurser - men annars är springandet i säg inget bevis för vare sig effektivitet eller bristande resurser - snarare ett bevis på motsatsen. Dålig organisation och dåligt ledarskap.,

Nu ska jag iväg till trädgårdslandet och hjälpa far. Tur att jag har föräldrarna att skylla på - att jag inte är inne och gör färdigt här - men vem vill vara inne när solen äntligen lyser.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback