Mitt i veckan

Så var vi plötsligt mitt i veckan. Och mitt horopskop i Kuriren säger att jag faktiskt måste varva ned någon gång och lyssna på kroppens signaler. Men hallå där - det är ju faktiskt det jag gjort! Horoskopet är efter sin tid.

På morgonen har jag reta mig mest på en nyhet jag fick i går kväll via TV. Riksdagsmännens avgångserättningar ska berättiga till jobbavdrag och därmed mindre skatt. Men hur sjukt som helst. Det är ju till och med knutet till att de INTE ska arbeta - om de arbetar så minskas avgångsersättningen. Om man nu inte som Persson eller andra sätter det på bolag eller på moralens brant kvittar bort det mot underskott i jordbruksverksamhet.

Hur ska de motivera att man då inte får jobbavdrag när man har a-kassa? Eller sjukersättning?

Det här känns särskilt svårt för mig som mot arga pensionärer står upp för att de är rätt att de som jobbar har ett jobbavdrag - det finns onekligen kostnader som är knutet till man jobbar och som pensionärer och andra icke jobbande inte har.

Det må vara en liten företeelse i pengar räknat men det är ytterligare en grogrund för att "nomenklaturan" har egna gräddfiler. Det bäddar för krafter som Sverige demokrater och andra mörkermän. De kan med fog hävda att makthavarna kliar varann på ryggen.

Det gör även sånt här. "Sätt stopp för tvivelaktiga
besparingar", skriver signaturen Förskollärare. Tydligen nytt sparbeting för förskolan - 50 000 per förskoleavdelning. I ljuset av att kommunen har råd att pytsa in ytterligare 8 - 10 miljoner per år till Luleå hockey - där spelarna enligt den här artikeln tjänar 4 gånger besparingen om 50 000 det vill säga 200 000 kronor - i MÅNADEN. I samma härad som ÅRS-inkomsten för en förskollärare.

Kan undra vad den har i lön och titel som räknat fel på 3 miljoner? Men här verkar det bara vara att knäppa med fingrarna som kommer pengarna. Beräknade intäkter för parkeringshuset 4 miljoner i kalkylen - i verkligheten blev det knappt 1 miljon.

Det är ju för övrigt samma visa med hela Kultur Hus projektet. Hur vi vände och vred på varenda krona för att det skulle rymmas inom befintliga ramar. Det var kvalitetssäkrat hette det. Men hur ser det ut nu? Var det 6 miljoner till de skulle få? Bara att hålla med Östman - ut med engagemangsverksamheten på entreprenad.

Men annars mår jag bra - och ska nu dra mig mot jobbet.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback