Mulliga mansgristrynen

Största trynet har If Metall - här avvisar man särskild jämställdhetspott. Samtidigt går Rantakyrö och grabbarna ut i Kiruna och för att med alla medel förhindra att lågavlönade kvinnor ska få fler arbetsgivare. Och därmed möjlighet till högre lön. Bara kommunen - som förhoppningsvis enligt Metall ska styras av sossarna - ska kunna vara arbetsgivare.

Snacka om både hängslen och livrem för att behålla makten över kvinnorna!

Jag tror media fick sig en liten snyting av Mona Sahlin för sin mullighet. Jag hörde hur hon läxade upp någon TV-reporter med att säga "ni nedgraderar Filippa Reinfeldt till att vara statsministerfru". Media som tydligen presenterat Filippa på det sättet och haft först som andrahands uppgift att hon faktiskt är chef över något så omfattande som sjukvården i stockholm.

Bra, Mona!

Vad annars denna härliga måndag med nästan 10 grader kallt. Jo jag ska börja lite senare idag. Ska skjutsa far till vårdcentralen där han ska vara klockan 10. Så först därefter går jag in och gör mina timmar.


Och apropå att gå in och göra sina timmar så ser jag att lärarna som kollektiv får kritik. De anses vara lika snikna som riksdagsledamöter och en del andra politiker  som avbryter sin tjänstledighet när de blir ledighet och som då får betalt för helger och lov. Men det här kanske visar på att det inte ligger på individnivå utan är ett systemfel.  Till saken - lärarnas avtal - ska föras att det också drabbas av oskäligt stort avdrag vid tjänstledighet. Om de är tjänstledig fredag så åker det 3 dagar i avdrag. Åtminstone var det så för ett par år sen.

Lite märkligt att båda tidningarna skriver om detta - men jag hittar det inte på nättidningarna.

Inte heller hittar jag notisen om Traktor till botten i Luleå skärgård. Det blev jag lite förvånad över att man skrev - för källan var diffus - snarast ett skvaller.

Nu har jag skrivit mycket men ändå inte om morgonens mest chockartade upplevelse. Jag fick två NSD i min brevlåda idag - formatmässigt vill säga.

Gamla anrika berlinerformatet  (heter de så?) var borta och Kuriren kom i förkrympt format. Kan undra om det bara är något akutläge som gjort detta, Har nästan för mig att det hänt tidigare någon gång.

Kan alltid hoppas vi får behålla gamla Kuriren ett tag till.

Hör av mig vid lunch


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback