Varma fiskar

"Värdelös försäkring" toppar Kuirens etta idag. Om en grabb som avlidit och som inte omfattats av någon försäkring alls. Jobbade på lager men kunde inte omfattas av fackliga försäkringar då han gick under LSS. Och för LSS:are hade kommunen försämrat villkoren.

Juridiskt sett är det säkert korrekt handlat av kommunen - men nog är det märkligt att den här gruppen - som en av de få - inte ska omfattas av en livförsäkring. Men ingenstans ser jag att kommunen ens funderar på att åtgärda det.

Men det är väl bara ytterligare ett tecken på att de mjuka värdena hela tiden tar stryk i Luleå kommun.

(Tyvärr har inte Kuiren uppdaterat nätupplagan så nyheten som toppar ettan finns inte med än.)

Så till exempel så frågar sig sign. "Susann, mamma till två barn som går i skola i Luleå"  -
Vad gör Petersen mot våra barn?

Själv kan jag ju fråga mig hur länge Petersen kan tänka sig att sitta kvar. Varje gång han gör trevande försök att effektivisera verksamheten och möjligen få lite mer resurser till de mjuka sektorerna så blir han överkörd. De heliga korna står (s)tadigt i (s)tallet.


Han får sina fiskar varma också i sign. Skattebetalares insändare. Och även om jag är väldigt glad i Kulturens Hus så måste jag fundera hur det tas så lättvindigt på felräkningarna. Vem har räknat fel på parkeringsavgifterna - 1 miljon i intäkter istället för 4? Och även övrig verksamhet. Vi pusslade och hade oss för att komma fram till en rimlig kostnad - och sen säger kommunledningen i princip bara jaså och hostar upp det som saknas.

Men det är som det skrivs betydligt lättare att skicka 27 miljoner per år till Luleå hockey än att ge mer resurser till skolan och våra barn.


Själv har jag pillat i mig lite panodil och ska försöka stå på benen trots en rejälv förkylning. Ska klippa mig 09.45 - kort semesterhår.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback