-95 var det våran tur

I år är det bland annat Dalarna och här på bilden Siljansnäs som i mitten av maj vaknar upp till ett landskap i vinterskrud.

Migelle har nu gett mig ett osvikligt bra sätt att komma i håg när svenska flaggans dag övergick till att bli nationaldag: 1983. Ska jag aldrig mer glömma - och tvekar jag så slår jag på www.ratsit.se och kollar vilket år Migelle är född.

Glömmer jag aldrig heller den 15 maj 1995 (med reservation för att det kan ha varit 14:e men en måndag i alla fall. ) Då var det våran tur. Full sammanträdes dag med arbetsutskott (som de då hette) och kommunstyrelse. Somnade på söndagkvällen med halsont och rätt hög feber - men ambitionen var nog att åka på sammanträdena ändå. Vaknade och tittade ut. Femton centimeter nysnö - och rätt kall - inget som skulle smälta undan särskilt snabbt. Själv hade jag en grön liten Honda Civic hemlånad - med sommardäck.

Jag blev hemma i sjuksängen på måndag - och på tisdag var jag med bil.


Nu har jag ett svårt beslut att ta - en mängd vinylskivor och några stenkakor. En grammofon med bandspelare och radio - en sån där "tornmodell" som var populär inpå 90-talet tror jag. Spara? Kasta? Myrorna?


Jag får en ångestatttack då jag tänker på att jag inte längre ska kunna spela "Ville vara någon" med Anders Eriksson - en gudelig variant.


Och hur ofta gör jag det? Är det värt mödan att i flytt efter flytt dra med grejorna?



 


Kommentarer
Postat av: Ann O Nym

skicka dom till ett antikvariat och få nån krona för dom (förhoppningsvis) istället

2008-05-17 @ 14:02:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback