!:a maj

Nu finns det ingen återvändo - jag fick nycklarna till lägenheten igår - men hade inte ork att åka förbi där. Men nu måste det bli idag. Får varva med tillsyn av mor och sjukhusbesök.

Idag ska det väl antingen demonstreras eller åminnas himlafärden. Kan undra om det någonsin ihänt under min livstid att Kristi Himmelsfärddag varit på1:a maj?

I alla fall började NSD redan i går med en lite märklig demonstration. "Stopp för åldersdiskriminering! Tyvärr finns inget inlägget av OA på nättidningen. Men man protesterar mot jobbavdraget som ger de som jobbar 500 till 1000 kronor mindre i skatt. Det kallas åldersdiskriminering för att inte pensionärerna åtnjuter detta. Nu är det ju utan tvekan så att den som jobbar har omkostnader som den som inte jobbar inte har.

Sen är det en annan femma att det kanske ska göras något åt pensionerna i stort.

Men det lustiga som jag ville peka på är att NSD hyllar den skattesänkning för pensionärer som sossarna föreslagit. 2000 kronor per år eller 167 kronor i månaden. Det är tydligen så att sossarna med NSD:s resonemang accepterar en åldersdiskriminering med 933 kronor men inte med 1000. Skillnad 167 som kan jämföras med Jan Björklunds förslag att höja pensionerna med minst 200 kronor i månaden.


För övrogt undrar jag om Sunderbyn blivit en raket- och smällarfri zon. Eller om jag börjat höra illa. Inget oljud i går kväll.


Nu ska jag dra på första tillsynsturen.


Kommentarer
Postat av: Ann O Nym

smällarfri zon ja, dom är ju som bekant förbjudna...
raketfri knappast...

2008-05-01 @ 10:29:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback