Ändrat mig x 2

Fast i första fallet handlar det om att jag bestämt mig. Jag tycker nu alldeles bestämt att vår nationaldag ska firas på midsommarafton.

Själv har jag deltagit i firandet varje år - med något undantag - ända sen det hette Svenska Flggans dag. Jag borde komma ihåg när det blev nationaldag - kan det ha varit 89? Tänkte nu att jag skulle få den uppgiften utifrån och en gång för alla komma ihåg det också.

Men som sagt - jag håller med
Swedenmark och hurrar för Norge. Det har väl anledning att fira lite extra - de har ju pratats om Norge i wm-hockeysammanhang i år.

Men om "fotbollen" har jag ändrat mig - igen, Ni vet skulpturen i fd Prixkorsningen. Först fick jag en chock när den kom upp - efter 4-5 passerandet tyckte jag den var riktigt vacker. Och när vintern och frosten tagit visst grepp och den har den varit vacker. Men nu måste något ha hänt som inte var meningen. Nu gör den verkligen skäl för namnet "rostbollen",

Men ni ser - den engagerar . Johan Jägare har skrivit om den - och nu har jag skrivit mer än sex rader om den - och mina sinnen har berörts.

Det är väl själva meningen med konsten?

Och apropå jägare - så jagar jag nu vidare med flytten.

Kommentarer
Postat av: Migelle

Året du söker är 1983, samma år som Ola Ullsten aviserar sin avgång som fp-ledare och riksdagen beslutar om att införa löntagarfonder. Och en besvärlig moderat föds (jag) ;)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback