En behaglig ordning!

Faktiskt en riktigt behaglig ordning - det här med att åka till föräldrarna direkt efter tidningsläsningen. Blir inte samma jagande mot klockan - det är som om jag bättre accepterar att jag inte ska börja förrän 9 nu. Fast nu verkar far vara på G igen - idag mötte jag honom med kompost- och soppåsen på bron. Få se om inte tidningen är inhämtad i morgon när jag kommer?

Någon snäll granne hade vänt på soptunnan. Jag drog ut den i går - men det är 10 år sen jag var villägare och soptunneutdragare så jag tvekade vilken väg den skulle stå. Och valt fel förstås. Det såg jag redan efter Sunderbyvägen.

Min tid är ute enligt horoskopet i Kurien. Jag måste  komma ikapp mina egna planer. För snart har vår lediga tid runnit ut - allt enligt Kurirens horoskop.


Fast det är väl NSD jag ska tro på - dom är ju åter störst. Kurirens chefredaktör utropade häromdagen att det största som hänt under hans tid i tidningsvärlden var att Kurirens webbtidning nu var störst. Idag svarar NSD och ägnar en hel innerspaltare åt att förklara att "det stora" som hände Kuriren bara var en tillfällighet - nu är NSD åter störst och har så varit och ska så förbli. Det är skönt att de framöver kan ha en gemensam sandlåda vid nya Mediahuset!

Och Kristdemokraterna vill höja landstingsskatten i dag också. Nu är det Leif Gramner - deras länsordförande - som uttalar sig. Han tycker det finns utrymme eftersom landstingsskatten i Norrbotten är den lägsta i landet. Men om Gramner lägger ihop kommunalskatten i Pajala med landstingsskatten så tillhör nog Pajalborna de som får betala mest.

Nu verkar dock Kd bli det enda parti som föreslår skattehöjning om man får tro NSD och Kent Ögren. Ingen skattehöjning för 2008 (hur han Ögren nu skulle kunnat genomföra det - retrovaktivt skatteuttag?) eller 2009.

Horoskopet hade rätt - det inser jag redan. Min lediga tid börjar ta slut. Men jag måste ändå få kommentera Lars Lindberg från Kiruna. Han använder metoden att skjuta på budbäraren när budskapet är obehagligt. Lars brukar enligt egen utsago hjälpa Kiruna kommun att bli företagsvänlig - och nu visar Svensk Näringslivs undersökning att den biten inte varit så framgångsrik för Kiruna - 268:e plats. Då väljer Lars att kalla enkäten för en Kalle Anka mätning. Och tror att nöjda företagare passar på att ge sosseledningarna en snyting.

Som med alla undersökningar av den här typen ska de förstås tas med en nypa salt. Men igår mötte jag en folkpartistisk företagare och politiker från just Arjeplog som Lars nämner i sin artikel. Arjeplog som i undersökningen skjunkit som en sten. Men Alf sköt inte på budbäraren utan konstaterade att nu skulle han hem och analysera det här. "Kanske har vi för ensidigt satsat på testverksamheten" - var kommentaren från Vd:n för AB Cartest.

Betydligt sundare än Lindbergs resonemang!!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback