En fuling av Ögren!

Billig politisk populism är vad det är. Kent Ögren försöker blanda bort korten och hävda att de som drev igenom gårdagens återremiss förorsakar skattebetalarna en kostnad av 150 000 kronor. Till det kan man säga att om Ögren fått igenom förslaget om storregion hade de kostat skattebetalarna en skattehöjning där 150 000 kronor inte ens skulle vara som en "piss i Missisippi".

För det andra så är det Kent Ögren som bestämt att det ska vara ett extra fullmäktige. De som yrkat återremiss och säkert många andra anser att det inte kan hänga på 14-dagar. Naturligtvis kan frågan lyftas vid de ordinarie mötet i juni.


Mer bråttom är det inte - eftersom det ändå med all sannolikhet inte kommer att behandlas med förtur av regeringen.


Nä - det enda rätta är förstås att bilda en Region Norrbotten - något som folkpartiet i Norrbotten förfäktat genom hela den här långa regiondebatten som varit.

Men föresten apropå vem som kostar skattebetalarna pengar. Boden EG-anmäls - och landstinget. Notan för Ögrens tvåtterisåpa kan handla om ytterligare 30 miljoner. Fast i den härvan har Ögren kompisar som också har fingrarna i syltburken - det var ju bara Jens som inte prickades av revisorerna.

Grattis till Esbjörn Henriksson i Älvsbyn. På namndagen.

Och nu ska jag ta en hemtjänst runda till mor.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback