Känt på varann förr

Känt på varann förr har dom de här gossarna. Göte Pettersson och Lars Lindberg. Jag minns inte riktigt vad de debatterade då - det var nog flera debatter - och Lars har ju haft minst flera poster där han och Göte hade anledning att konfrontera varann. Chefredaktör på NSD och chef för Nord-Nytt - i den ordningen var det väl? Före det var Lars nyhetschef på Kuriren.

Det var en liten utvikning för att berätta att Göte P svarar på Lars Lindbergs kritik av Svensk Näringslivs ranking. Göte gör det med en svidande vidräkning av sossepolitiken här i norr. Takterna sitter i efter en lång politisk gärning. Fast han legat politiskt lågt i många år.

Och i sakfrågan ger sig Lars Lindberg riktigt ut i gyttjedyn. Nu hänvisar han till en annan undersökning som minsann har en annan rangordning på kommunerna. Den mäter sysselsättningen och där ligger vi i Norrbotten väl till. Fast om något är väl det att jämföra äpplen och päron. Kinesernas explosiva konsumtionsökning är väl knappast en bra mätning av företagarklimatet i våra kommuner?

Fallfärdig skola i Västanäs ska nu manglas i budgeten. Jag rustas ska den väl inte - men det kostar att riva också. Förvånansvärt mycket.

Mitt förslag är att skolan blir Kalix svar på lutande tornet i Pisa. "Lutande skolan i Västanäs". Eller om rasrisken är för stor - spärra av området och utlys tävlingen om när skolan rasar -. ungefär som Lions tävling om när flotten drar i Kalix älven.

För övrigt är det en tung morgon idag. Det var helt tji att hitta någon ställning att sova i. Så jag kröp från soffan ned på golvet. Två fotöljer mot varann blev räddningen. Så jag har suttit och sovit - kanske tur att det bara blev 4 timmar i natt.

Men jag ska bara jobba marginellt idag - en stund före lunch och telefonsammanträde ikväll. Så det finns möjlighet att nula iväg en stund. Frågan är bara VAR och HUR??


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback