Leda eller lända?

Beda och Blenda har namnsdag. Eller är det tvärtom - Blenda och Beda. Jag tänker på det gamla "tecknet! om att Urban, Vilhelmina och Blenda - de tre skola sommaren lända. Det vill säga de representerar i tur och ordning försommar, sommar och sensommar - på vädrets område.

Eller ska det vara Urban, Vilhelmina och Beda - de tre skola sommaren leda. Oavsett lär perioden fram till och med augusti bli kall, blåsig med lite sol då och då.

Om nu gamla tecken får rätt.

Helt fel har i alla fall Kd hamnat - som enda parti (vad jag förstår?) kommer de att
förorda en skattehöjning. Jag tillhör långtifrån någon skattesänkarfundamentalism - till och med skulle jag kunna förorda en skatteshöjning om jag bara trodde ett enda ögonblick på att vården skulle bli bättre.

Om till exempel psykiskt sjuka som den här killen i artikeln. Men tyvärr kommer en skattehöjning i landstinget bara hamna i det stora svarta hålet - eller för att täcka underskott i Stor Norrland.


Stor har Börje Lööw också blivit i den mening att hans utrymme i media har ökat väsentligt. Det är han som dominerar vänsterflanken nu. Mera otydligt är det på den borgerliga sidan - där är det spridda skurar (mediaskurar) för flera. Fast även om jag inser att jag kan beskyllas för partiskhet så vill jag ändå påstå att det är Thomas som är klippan där!


Det är ganska roligt med turbulens i politiken - åtminstone om man har den på behörigt avstånd. Frågan är ju om det är så bra för demokratin med den sandlådenivå som understundom råder på sina håll. Ska bli spännande att se vad det blir av klimatförändringarna i Kiruna. Kan nog ana att den slipade Törnman håller på att spela ut de olika falangerna inom Kiruna socialdemokratin mot varandra?

Nu ska jag dra till jobbet - ska hinna sätta igång en tvättmaskin innan jag går till Jan-Erik.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback