Åttio procent till åttio procent

Eller skriver man 80 % till 80 %? I alla fall gillar jag Mona Sahlins och sossarnas förslag och slogan. Som innebär att a-kassan ska ge 80 % till 80 % av de som uppbär a-kasseersättning. Hur kan man upprätthålla respekt och tilltro till ett system där bara drygt 30 % verkligen uppnär den ersättningsnivå som är tänkt.

Jo
Littorin vill se privata tilläggsförsäkringar hör jag på radion. Och när dom ger mer än det generella stödet - hur ska vi då kunna upprätthålla en allmän a-kassa? Här är det absolut uppenbart att det är för mycket moderat inflytande i regeringen.

I  övrigt gillar jag den "skärpning" som skett av a-kassan. Den ska vara en omställningsförsäkring under begränsad tid - men under den tiden ska den vass. Och så ska vi ha en obligatorisk a-kassa. Vi ska inte tillåta att överoptimistiska ungdomar hamnar i ekonomisk misär och(eller socialbidragsberoende. Men si där vill inte sossarna vara med för då inkräkatar man på fackets (politiska) makt.

För övrigt är jag hemma nu. Det blev jobb till klockan 2. Inhandling och mattillagning åt mor och far. Så rann resten av eftermiddagen snabbt iväg. Nu ska jag vila en stund - kroppen ömmar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback