Avdelning dåliga ursäkter

Filmpool Nord har fått på moppe för att man satsat pengar i ett projekt som "kånkat" och som gjort att många förlorat pengar.


Nu går Filmpool Nords vd Jan Palo in och påtalar att SVT också satsat pengar och konkursen ska skyllas på filmproducenten.


Riktigt dåligt - om SVT hoppar i brunn behöver inte Filmpool Nord göra det. Och har man gjort det så ska man stå sitt kast och rakt av erkänna att man faktiskt inte varit nog försiktig med skattebetalarnas pengar. Det är där skon oftast klämmer - man förstår helt enkelt inte att det inte är meningen att skattemedel ska utgöra riskkapital för de som vill leka filmmakare! 

Kanske inte underligt att flera kommuner med svåra ekonomiska problem nu vill dra sig ur Filmpool Nord?


Under avdelningen ursäkter så kan jag undra om inte Ulf Kero, fullmäktiges ordförande i Pajala, bör förbereda en. Han har förbjudit en revisor - Mona Kumpula - att delta vid fullmäktigessammanträde. Men inget i Pajala förundrar - var det inte Östman som döpte det till "Niskakratin"? Då Bengt Niska mitt under pågående fullmäktige minskade antalet ledamöter i kommunstyrelsen för att just putta ut nämnde Mona Kumpula.


Hur fula trick kan gubbsen i Pajala kosta på sig innan det kostar? Fast det kostar naturligtivis redan!

Nu ska jag dra till busstationen och köpa biljetter tor Umeå - avresa i morgonbitti och åter sen torsdagkväll.

Då blir det bloggtystnad - ej ännu försedd med bärbar!

För övrigt en lustig illustration till artikeln om Mona Kumpula - om Piteå travbana - nu är Mona hästägare så inte så fel i alla fall. Och hela artikeln skriven med versaler?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback